Ruotsinsuomalainen nainen on moniosaaja

Arja Saijonmaa esiintyy Tukholman Scalateatterissa kansainvälisenä naisten päivänä 8. maaliskuuta. Arja valittiin hiljakkoin YK:n naisten komitean goodwill-lähettilääksi. Konsertti alkaa klo 19.00.
Arja Saijonmaa esiintyy Tukholman Scalateatterissa kansainvälisenä naisten päivänä 8. maaliskuuta. Arja valittiin hiljakkoin YK:n naisten komitean goodwill-lähettilääksi. Konsertti alkaa klo 19.00.

Arja Saijonmaa on tehnyt monipuolisen uran musiikin, teatterin ja viihteen saralla. Hän on osallistunut kaksi kertaa Ruotsin ja Suomen euroviisukarsintoihin, toiminut YK:n hyvän tahdon lähettiläänä, pyrkinyt eduskuntaan ja europarlamenttiin ja kirjoittanut kirjoja.

Arja on ollut julkisuuden valokeilassa jo neljän vuosikymmenen ajan. Pohjolassa kaikki tuntevat esitystaiteen moniosaajan.
Mikkelistä lähtöisin oleva Saijonmaa aloitti uransa 60-luvun lopussa Helsingissä Ylioppilasteatterin johtajana – se oli aikaa, jolloin poliittiisia mielipiteitä ilmaistiin laulamalla.

70-luvun alussa Arja tapasi kreikkalaisen säveltäjän Mikis Theodorakiksen ja Arjan kansainvälinen ura läksi nousuun.
Arjan esiintymisissä on aina vahva suomalaiskansallinen idea, laulaapa hän Uralin pihlajaa tai kirjoittaa saunakirjoja.
Arja Saijonmaa on mittava taiteellinen kyky ja korkeatasoisen esitystaiteen tekijä, näkyvä ruotsinsuomalainen nainen suurilla estradeilla.

Saijonmaa konsertoi seuraavan kerran Tukholman Scalateatterissa kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta.
Arjasta tuli hiljakkoin YK:n naisten Ruotsin -komitean goodwill-suurlähettiläs ja illan aikana Arja kertoo kokemuksistaan humanitaarisen työn tekijänä.

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään maaliskuun alussa.
Ruotsinsuomalainen nainen on usein yksinyrittäjä, joka työllistää itse itsensä. Esimerkiksi erilaiset terveysalan yrittäjät, kuten kiropraktikot ja kampaajat, koti- ja siivouspalvelujen tarjoajat, vanhustenhoitajat ja monet muut kuuluvat tähän ryhmään.

Yksin yrittävän osa ei ole helppo. Juuri nämä ihmiset ovat niitä, jotka ovat ahkeria ja uupumattomia puurtajia ja pitävät huolen siitä, että yhteiskunnan peruspalvelut toimivat.
Kun naistenpäivä lähestyy, on syytä tehdä kunniaa ruotsinsuomalaisille naisille, monitoimiosaajille, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä.