RS 8/23: Uusia ruotsinsuomalaisia antologioita

Gävlen kaupunginkirjastossa julkaistiin 12. helmikuuta antologia Heijastuksia – ruotsinsuomalaisia tarinoita. Kirja sisältää kirjastossa kahden vuoden ajan kokoontuneen suomenkielisen kirjoittajapiirin tekstejä. Mukana on kaikkiaan yhdentoista Gävlestä, Hoforsista, Skutskäristä ja Älvkarlebystä tulevien naiskirjoittajin tekstejä.

Piiriläiset kertovat kirjoituksissaan tarinoita omista kokemuksistaan, muistelevat elämää Suomessa ja Ruotsissa. Mukana on myös Gävlen kunnan suomea äidinkielenään opiskelevien lasten ja nuorten tekstejä heidän omalla äidinkielellään.

Gävleläisten antologia esitellään myös perjantaina 24.2. Ruotsinsuomalaisten päivän juhlatilaisuudessa Gävlen Skotten musiikkiteatterissa klo 14 ja 17.45.

Östhammarin suomalaisten kohtaloista kertova antologia ”Menolippu Ruotsiin – 20 kertomusta /Enkelresa till Sverige – 20 berättelser” julkaistaan Östhammarin Ruotsinsuomalaisten päivän juhlassa perjantaina 24.2. klo 18.00, paikka Kulturhuset Storbrunn.

Östhammarin kunnan ruotsinsuomalaisten historiasta kertova teos on kirjoitettu molemmilla kielillä. Antologian ovat toimittaneet Anna-Maija Högström, Elina Friberg ja Mats Bäckman yhteistyössä Pohjola Norden-yhdistyksen ja Östhammarin kunnan suomen kielen hallintoalueen kanssa.