RS 8/22: RUOTSIN SUOMALAINEN -LEHDEN RUNOKILPAILUUN OSALLISTUI LÄHES 300 RUNOTEOSTA – VIISI VOITTAJAA PALKITAAN 9. HUHTIKUUTA

Ruotsin Suomalainen lehden valtakunnalllinen runokilpailu 2022 on saatu päätökseen. Tähän kilpailuun oli mahdollista osallistua suomeksi, ruotsiksi, meänkielellä tai karjalan kielellä kirjoitetuilla runoilla. Ehtona oli, että kirjoittaja on ruotsinsuomalainen tai katsoo kuuluvansa ruotsinsuomalaisen kulttuurin piiriin.

Kirjoittajat saivat vapaasti valita aiheen tai teeman, josta kirjoittaa. Kukin kirjoittaja sai osallistua kilpailuun enintään neljällä ennen julkaisemattomalla runolla. Kilpailuun osallistuttiin nimimerkillä ja kilpailuaika päättyi vuoden 2021 lopussa.

Lehden lukijat lähettivät kilpailuun lähes 300 runoa, joista monet ovat erittäin korkeatasoisia. Runon eri tyylilajit ovat myös hyvin edustettuina kilpailun sadossa.

Tuomaristoon kuuluvat toimittaja Emilia Voltti, runotaiteilija Reija Vuorela ja päätoimittaja Tapani Kekki.

Tuomaristo on nyt saanut työnsä päätökseen ja valinnut kilpailuun lähetettyjen runoteosten joukosta viisi parasta.

Kilpailun voittajat julkistetaan ja palkitaan 9. huhtikuuta 2022 Ruotsin Suomalainen- lehden toimitiloissa pidettävässä ”Runokilpailu 2022” -tilaisuudessa.

Kevään ja runon juhla -teemainen tilaisuus sisältää taidetta, musiikkiesityksiä ym kulttuuriohjelmaa. Runokilpailun voittajien runot esitetään tilaisuudessa.

Kilpailun tulokset sekä voittajien haastattelut ovat luettavissa Ruotsin Suomalainen -lehdestä sillä viikolla kun tilaisuus järjestetään.