RS 8/21: Ari Ryynänen valittiin Vuoden Ruotsinsuomalaiseksi

Vuoden 2020 Ruotsinsuomalainen on lähiradiotoimittaja Ari Ryynänen Göteborgista. Ari tunnetaan länsirannikolla myös ruotsinsuomalaisten yritys- ja palvelumessujen järjestäjänä.

Valinta julkistettiin eilen Ruotsinsuomalaisten päivänä.

Palkintojakotilaisuus lähettiin Sveriges Radio Finskan FM-kanavalla klo 14–15 ja  myös SVT2-kanavalla klo 18.00–18.30.

Ari Ryynänen toimittaa Göteborgissa toimivaa Radio Ekaa, joka informoi ja viihdyttää ruotsinsuomalaisia keskiviikko-iltaisin. Kaksituntisen ohjelman aikana jutellaan mukavia, soitetaan suomalaista musiikkia ja keskustellaan ajankohtaisista asioista. Radiotoiminnasta tuleva tuotto jaetaan ruotsinsuomalaisen kulttuurin tukemiseen.

Ari on radio-ohjelmassaan vuoden 2020 aikana ansiokkaalla tavalla jakanut ruotsinsuomalaisille tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta ja voimassa olevista rajoituksista ja suosituksista. Arin työ koronatietouden jakamisessa vaikutti osaltaan siihen hänet valittiin kunniamaininnan saajaksi.

Vuoden Nuori Ruotsinsuomalainen 2020 on on 25-vuotias taiteilija ja radiojuontaja Sanna Laakso Emmabodasta.

Hän on kolmannen polven ruotsinsuomalainen, jolle suomalaisuus on sydämen asia.

Vuoden Ruotsinsuomalainen -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011. Palkinnot jaetaan henkilöille, jotka ovat positiivisella tavalla nostaneet ruotsinsuomalaisuutta esiin ja toimineet vähemmistön suurlähettiläinä.