RS 7/23: Ruotsinsuomalaisten päivä 24. helmikuuta tarjoaa viihdettä ja kulttuuria

Ruotsinsuomalaisten päivää vietetään jälleen ensi viikon perjantaina 24. helmikuuta. Luvassa on paljon mielenkiintoista ohjelmaa eri puolilla Ruotsia.

Juhlallisuuksiin kuuluvat ruotsinsuomalaisten lipun nosto kahvittelun kera sekä erilaiset juhlatilaisuudet puheineen ja ohjelmanumeroineen.

Joillakin paikkakunnilla järjestetään ruotsinsuomalaisten viikko.

Koko Ruotsin kansan tuntemat pop-artistit Love Antell ja Anna Järvinen ovat Tukholman Suomen Instituutin Ruotsinsuomalaisten päivän juhlan vetonauloja. Ennen juhlaa Zita-elokuvateatteri näyttää Kai Latvalehdon dokumenttielokuvan Laulu koti-ikävästä vuodelta 2013. Elokuvanäytös alkaa klo 16.00, Anna Järvisen konsertti klo 20.30. Suomi-instituutin ovat avautuvat klo 19.00. Ennen konserttia klo 20.00 jaetaan Ruotsinsuomalainen elämäntyö -palkinto.

Ruotsinsuomalaisten päivän juhlia järjestetään Tukholman seudulla myös Botkyrkassa, Södertäljessä, Nykvarnissa, Sundbybergissä sekä monessa muussa kunnassa, erilaisten esiintyjien tähdittäminä.

Haaparannalla Ruotsinsuomalaisten päivää juhlitaan Kansan talolla, viihdyttäjänä toimii Rajansävel-Gränsklang -kuoro ja sen legendaarinen kuoronjohtaja Markku Putila. Luvassa on myös yhteislaulua.

Keski-Ruotsissa juhlitaan myös. Eskilstunassa nähdään Kuopion Kaupunginteatterin siirtolaisaiheinen näytös ”Huomenna minä lähden”.

Smedjebackenissa Marketta Franssila ja Björn Heden esittävät lauluja ja musiikkia. Degerforsin Teatterisalongissa nähdään Huatilavuoren Anni ja ilta jatkuu Electric Saunan konsertilla Tunetissa.

Göteborgissa kaupunginkirjastossa järjestettävässä tilaisuudessa on mukana tunnettu suomalainen kirjailija Rosa Liksom, Tuven kirjastossa kuullaan Kalevala-luento sekä DaCapo-kuoron konsertti, ja Saanko luvan -tanssiyhdistys kutsuu tanssimaan tangoa kulttuuritalo Landalaan.

Tarkemmat tiedot yllä olevista ja kaikista muista Ruotsinsuomalaisten päivänä järjestettävistä tilaisuuksista löytyvät lehden ilmoitussivuilta.