RS 6/23: Finska stjärnartister på turné i Sverige

Marita Taavitsainen är en av Finlands mest kända schlagersångerskor. Hon har under flera decennier varit en av landets mest kända kvinnliga artister. År 1995 valdes hon till Finlands Tangodrottning.

Maritas väg till toppen började 1998 när hon vann tävlingen Höstens melodi med låten André som blev en stor hit. Efter det gav hon ut succéalbumen Salainen puutarha och Yksi ainoa katse.

Marita Taavitsainen är en prisbelönad artist som under årens lopp uppträtt på tusentals dansbanor och gett åtskilliga konserter. Den 5 maj kommer hon till Sverige för att underhålla den sverigefinska danspubliken på Barvagården i Eskilstuna.

Schlagerartisten Jukka Eskelinen och tangokungligheterna Saska Helmikallio och Jaska Mäkynen är välkända schlagerartister och dansbandssångare. De här tre männen har slagit sig samman och kommer i mars till Sverige för att uppträda för den sverigefinska publiken.

De framför en konsert som heter Kultaiset vuodet, som är en nostalgisk tillbakablick på de gyllene åren. Trion tolkar låtar som är inspelade av Olavi Virta, Junnu Vainio, Tapio Rautavaara och Reijo Taipale. De ackompanjeras av orkester Legenda under ledning av Seppo Rehnström. Jarmo Itkonen är konferencier för konserterna.

 

Marita Taavitsainen & orkester:
5.5 Dansafton på Barvagården i Eskilstuna

Konsert Kultaiset Vuodet – Jukka Eskelinen, Saska Helmikallio och Jaska Mäkynen:
10.3 kl. 18.00: Kortedala Forum, Göteborg
11.3 kl. 15.00: Skövde, Finnhovi på kvällen dans kl. 18.00 J. Eskelinen & Onnenkulkurit
12.3 kl. 15.00: Carlforsska Gymnasiet, Scenen, Västerås