RS 52/22: Uusi vuosi alkaa – Suomi hyvin esillä

Vuosi 2022 alkaa olla lopuillaan, uusi vuosi 2023 alkamassa. Alkuvuosi tarjoaa runsaasti kulttuuritapahtumia.

Göteborgin taidemuseossa on parhaillaan menossa Suomen ehkä suurimman taiteilijan, Alberg Edelfeltin näyttely, ja taidemuseo tarjoaa myös suomenkielisiä opastuksia.

Ruotsin kansallisnäyttämö Dramaten järjestää 20. tammikuuta Gränslöst-kirjallisuustapahtuman, joka luotaa kirjallisuuden ja yhteiskunnan tilaa Ruotsissa ja Suomessa. Suomesta mukana ovat muun muassa kirjailijat Rosa Liksom, Anna-Lena Lauren, Sirpa Kähkönen, Philip Teir ja Hannele Mikaela Taivassalo.

Mikko Alatalo saapuu Ruotsin kiertueelle helmikuun alussa yhdessä Jaakko Löytyn kanssa. Kiertueen nimi on Rauhan ja toivon lauluja. Tarkat ajat ja paikat löytyvät lehden ilmoitussivuilta. Mikko Alatalon elämästä ja samalla Suomen nykyhistoriasta kertova mielenkiintoinen dokumentti ”Se maa, jossa kasvoin” on nähtävissä Yle Areenassa tammikuun loppuun saakka.

24. helmikuuta on jälleen vuorossa Ruotsinsuomalaisten päivä ja asiaan liittyvää kulttuuritarjontaa ja juhlintaa tulee olemaan runsaasti tarjolla.

Nyt lopuillaan olevan vuoden päivämäärä 24.2.2022 jää maailmanhistoriaan päivänä, jolloin kaikki muuttui. Toivokaamme, että vuoden 2023 Ruotsinsuomalaisten päivää voisi juhlia – Mikko Alataloa mukaillen – rauhan ja toivon merkeissä.

Ruotsin Suomalainen -lehden toimitus toivottaa kaikille lukijoille hyvää alkavaa uutta vuotta!