RS 52/19: Mando Diao och Love Songs – Saijonmaas nya projekt

Det finns knappt någon i vare sig Sverige eller Finland som inte vet vem Arja Saijonmaa är. Denna stålkvinna från S:t Michel har stått i rampljuset i drygt fyra decennier och haft en mångsidig karriär inom både musik, teater och underhållning.

 

Hon har deltagit i schlageruttagningarna i både Finland och Sverige flera gånger, varit kandidat i riksdags- och europaparlamentsvalet, fungerat som FN-ambassadör, skrivit böcker, spelat in skivor och arbetat med åtskilliga teaterföreställningar och performance vid sidan av tangokonserter och sånguppträdanden.

Arjas framträdanden har alltid en stark finsk prägel oavsett om hon sjunger Rönnen från Ural eller skriver bastuböcker. Denna energiska diva är välbekant i kändisarkretsarna i båda länderna och en stor konstnärlig begåvning med en förmåga att alltid ha nya projekt på gång.

Arja Saijonmaas senaste projekt är Riksteaterns musikteaterföreställning Love Songs där hon spelar huvudrollen i början av mars. Tillsammans med en kvartett framför Arja sånger om första kärleken, stora känslor, längtan, minnen och passionerad tango på Tumbascen i Botkyrka den 10 mars.

23–30.5 uppträder Saijonmaa i Malmö konserthus tillsammans med Malmö symfoniorkester och Mando Diao.

 

Ett annat aktuellt sverigefinskt namn under våren är Mark Levengood som den 7 mars är programvärd för Tove Jansson-festivalen på Fotografiska museet i Stockholm.

Närmare information om ovanstående och vårens andra arrangemang finns att läsa i kommande nummer av tidningen Ruotsin Suomalainen.

 

Vår redaktion önskar alla sina läsare en riktigt god jul och ett framgångsrikt nytt år 2020!