RS 52/19: Mando Diao ja Love Songs – Saijonmaan uudet projektit

Ruotsista tai Suomesta löytyy tuskin ketään, joka ei tiedä kuka Arja Saijonmaa on. Mikkelin teräsleidi on ollut julkisuuden valokeilassa jo yli neljän vuosikymmenen ajan tehden monipuolisen uran musiikin, teatterin ja viihteen saralla.

 

Hän on osallistunut useita kertoja Ruotsin ja Suomen euroviisukarsintoihin, pyrkinyt valtiopäiville ja europarlamenttiin, toiminut YK:n hyvän tahdon lähettiläänä, kirjoittanut kirjoja, levyttänyt ja tehnyt lukuisia teatterinäytöksiä ja performansseja tango- ja laulukonserttien ohella.

Arjan esiintymisissä on aina vahva suomalainen leima, laulaapa hän Uralin pihlajaa tai kirjoittaa saunakirjoja.

Molempien maiden julkkispiirit hyvin tunteva energinen diiva on mittava taiteellinen kyky, jolla on koko ajan uusia hankkeita menossa.

Arja Saijonmaan uusin projekti on Riksteaternin Love Songs musiikkiteatteri-esityksen päärooli maaliskuun alussa.

Arja esittää yhdessä kvartetin kanssa lauluja ensirakkaudesta, suurista tunteista, ikävästä, muistoista ja tangon aikaansaamasta intohimosta Botkyrkan Tumbascenillä 10. maaliskuuta.

3– 30.5. Saijonmaa esiintyy Malmön konserttitalossa yhdessä Malmön sinfoniaorkesterin ja Mando Diao –yhtyeen kanssa.

 

Toinen ajankohtainen ruotsinsuomalainen nimi alkavalla kevätkaudella on Mark Levengood, joka järjestää Tove Jansson -festivaalin Tukholman Fotografisessa museossa 7. maaliskuuta.

Tarkemmat tiedot yllä olevista ja muista alkavan kevätkauden tapahtumistä löytyvät Ruotsin Suomalainen –lehden tulevista numeroista.

 

RS-lehden toimitus toivottaa kaikille lukijoille hyvää joulua ja menestyksekästä alkavaa vuotta 2020!