RS 52/12: UUSI VUOSI 2022 ON OVELLA

Uusi vuosi 2022 on alkamassa. Alkavalla kevätkaudella on luvassa monia ruotsinsuomalaisia kiinnostavia tapahtumia.

Talviurheilun ystäville on luvassa runsaasti seurattavaa kun Pekingin talviolympialaiset alkavat helmikuussa. Kilpailupäivät ovat 4.–20. helmikuuta.

Suomi lähettää kisoihin joukon kovan tason hiihtäjiä ja mitalitoivoja. Kaksinkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen lähtee Pekingiin tavoittelemaan 50 km kuninkuusmatkan voittoa.

Suomen naisten maastohiihdon kuningatar Krista Pärmäkoski, vuoden 2018 talviolympialaisten 30 km hopeamitalisti, on mitalitoivo myös Pekingin talvikisoissa. Kristan vahvoja lajeja ovat parisprintti, viesti ja 10 kilometrin kilpailu.

Lumilautailija Enni Rukajärvi on saavuttanut slopestylessä sekä maailmanmestaruuden että kaksi olympiamitalia ja tavoittelee lajinsa mitalisijoja myös Pekingissä.

Jääkiekko on laji, jossa Suomi kuuluu maailman huippuihin. Suomi lähettää Pekingiin kaikki suurimmat tähtensä, tähtäimessä olympiakulta.

Suomen Yle TV1- ja Yle TV2 -kanavat näyttävät Pekingin kisat. Niiden kautta ruotsinsuomalaiset seuraavat kisoja. Kisojen lähetysajat ja ohjelmisto löytyy Ruotsin Suomalainen -lehden tv-sivuilta.

Viihteen rintamalla tapahtuu myös. Laila Kinnunen -musikaali saapuu Ruotsin kiertueella helmikuussa. Kiertuetta vetää tunnettu suomalainen laulajatar, Laila Kinnusen tytär Milana Misic seuranaan joukko tunnettuja suomalaisia muusikoita.

Myöhemmin keväällä Ruotsin kiertueelle saapuu myös suomalaisen iskelmän supertähti Danny.

Tarkemmat ajat ja paikat näistä ja muista kevään 2022 tapahtumista Ruotsin Suomalainen -lehden ilmoitussivuilta.