RS 52/12: År 2022 står för dörren

Vi går snart in i det nya året 2022. Många evenemang som är intressanta för sverigefinländarna är på gång inför den kommande våren.

Vintersportens vänner har mycket att se fram emot när vinter-OS i Peking inleds i februari. Tävlingarna pågår den 4-10 februari.

I det finska OS-laget ingår flera duktiga skidåkare och andra medaljhopp. Iivo Niskanen som har vunnit dubbla OS-guld åker till Peking för att försöka vinna guld i femmilen som är en riktig prestigegren.

Finlands mest kända längdskidåkerska Krista Pärmäkoski som vann silver i tremilen 2018 är ett medaljhopp även vid vinter-OS i Peking. Kristas starkaste grenar är parsprint, stafett och 10-kilometersloppet.

Showboardåkaren Enni Rukajärvi har vunnit såväl VM-guld som två OS-medaljer i slopestyle. Hon slåss om medaljplatserna i sin gren även i Peking. Även ishockey är en gren där Finland tillhör världstoppen.

Finland skickar alla sina största stjärnor till Peking och har siktet inställt på OS-guld.

OS i Peking kan ses på finska Yles kanaler TV1 och TV2 där även sverigefinländarna kan följa vinter-OS. Sändningstiderna från OS framgår av vår tidnings tv-sidor.

Det händer mycket även inom underhållningsbranschen. Musikalen om Laila Kinnunens liv ska ut på turné i Sverige i februari. Turnén leds av Laila Kinnunens berömda dotter sångerskan Milana Misic som ackompanjeras av ett antal kända musiker från Finland.

Senare under våren ska även den finska schlagerns superstjärna Danny ut på turné i Sverige.

Närmare information om tiderna och platserna för ovanstående arrangemang under våren 2022 finns att läsa på vår tidnings annonssidor.