RS 51/16: Joulurauhaa ja Suomi-nostalgiaa

Lauantaina on jouluaatto ja ruotsinsuomalaiset ovat hiljentyneet joulunviettoon. Joulurauhasta huolimatta on monia, joille jouluaika tietää kovaa uurastamista. Esimerkiksi joulupukit ja palvelevien puhelimien työntekijät kuuluvat näihin ammattikuntiin.

Ruotsinsuomalaisille joulu on aikaa, joka herättää Suomi-nostalgian.
Kun laulu Maa on niin kaunis kajahtaa, kihoaa kyynel yhteen jos toiseenkin silmäkulmaan. Joulu herkistää sydämen ja kaipuun lapsuuden Suomeen.

Joululla ja sen perinteillä on suomalaisille erityismerkitys, ne kertovat keitä me olemme ja mistä tulemme. Kauneimmat joululaulut ovat perinteinen ruotsinsuomalainen suosikkitapahtuma ja nyt ovat vuorossa suomenkieliset joulujumalanpalvelukset, joita järjestetään hyvin monella paikkakunnalla ympäri Ruotsia. Tarkempia tietoja niistä löytyy toisaalta lehdestä.

Joulu on suomalaisten jouluruokien aikaa – Ruotsissa on monta suomalaista kauppaa, joista suomalaiset voivat hakea parhaat suomalaiset jouluherkut.
Yhteystiedot löytyvät lehden ilmoitussivuilta.

Perinteisten suomalaisten jouluruokien reseptit löytyvät lehden kokkipalstalta, jossa Aulikki-emäntä myös vastaa lukijoiden ruuanlaittoa koskeviin kysymyksiin.

Puhelinlangat laulaa -puhelintoivekonsertti on yksi YLE:n vanhimmista ja perinteisimmistä ohjelmista. Ohjelma lähetetään kaksi kertaa vuodessa, joulun ja juhannuksen alla, toivekonsertti lähetetään samanaikaisesti sekä Suomessa että Ruotsissa YLE Radio Suomen ja SR Sisuradion yhteislähetyksenä.

Jouluaaton aattona perjantaina 23.12 klo 17-20 on jälleen mahdollisuus lähettää terveisiä tutuille ja sukulaisille Suomeen ja Ruotsiin musiikkitoiveiden kera.

Lähettämällä sähköpostia osoitteeseen puhelinlangatlaulaa@sverigesradio.se
pääsee mukaan terveisten lähettäjien joukkoon. Juontajina toimivat Sisuradion kokeneet ja suositut ammattilaiset Soili Huokuna ja Ismo Waronen.