RS 51/22: Keski-Euroopan mäkiviikko alkaa – missä ovat suomalaiset mäkikotkat?

Keski-Euroopan mäkiviikko alkaa välipäivinä. Tämä neljästä Saksassa ja Itävallassa käytävästä kilpailusta koostuva tapahtuma on mäkihypyn seuratuimpia tapahtumia.

Suomalaisilla mäkihyppääjillä on mäkiviikon osalta kunniakkaat perinteet. Nimet Veikko Kankkonen, Pentti Kokkonen, Matti Nykänen, Risto Laakkonen, Toni Nieminen ja viimeisimpänä Janne Ahonen tuntee koko Suomen kansa. Edellä mainituista Kankkonen ja Nykänen ovat voittaneet mäkiviikon kahdesti, Ahonen uskomattomat viisi kertaa.

Viime vuosina menestys on jäänyt laihaksi ja vuosi sitten mäkiviikon paras suomalainen Niko Kytösaho sijoittui 43. sijalle. Suomen mäkihypyn päävalmentaja Janne Väätäinen uskoo vakaasti, että suomalainen mäkihyppy nousee jälleen ja että kohta alkava mäkiviikko on uusi mahdollisuus.

Onneksi Suomen hiihtomaajoukkueella suksi luistaa. Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo ovat tehneet hyvää tulosta maailmancupissa ja Iivo Niskanenkin on taas täydessä iskussa kun hiihdon MM-kisat alkavat helmikuun lopussa.

Perjantaina on jouluaatto. Ruotsinsuomalaiset, joiden sydämissä joulunaika herättää Suomi-nostalgian hiljentyvät joulunviettoon.

Perinteisten suomalaisten jouluruokien reseptit löytyvät lehden kokkipalstalta. Ruotsin Suomalainen -lehden toimitus toivottaa kaikille lukijoille hyvää ja rauhallista joulua.