RS 51/21: LAILA KINNUNEN RUOTSIN KIERTUEELLE HELMIKUUSSA 2022

Laulaja Laila Kinnunen (1939-2000) oli 1950-luvun lopulla nousseen suomalaisten naislaulajien uuden aallon arvostetuin ja monipuolisin esiintyjä. Hän oli riskejä pelkäämätön poikkeus, joka piirsi lyhyen, mutta intensiivisen ammattiuran syvältä kumpuavasta kaksinaisuudesta. Hän oli täysillä asiaansa uppoutunut taiteilija, mutta toisaalta herkkä ja haavoittuva persoona.

Kinnusen läpimurto Suomen iskelmäkuningattarena vuonna 1956 oli mahdollista poikkeuksellisen lahjakkuuden ja musiikillisen skaalan laajuuden vuoksi. Hänen musiikkinsa ei rajoittunut vain iskelmiin, vaikka hän oli vuosikausia Suomen suosituin iskelmäkuningatar. Tätä asemaa lujitti televisio, jossa Kinnunen esiintyi vuosina 1961 –1 866 Erkki Melakosken yhtyeen solistina. ”Kuukauden suosittujen” kautta La Lailasta tuli ensimmäinen suomalainen tv-tähtilaulaja.

Laila Kinnunen oli Suomen musiikkiviihteen ehdoton kuningatar 1960-luvun loppupuolelle saakka. Julkisuuden paineet sekä toiveiden ja odotusten ristiriita kolhivat taiteilijaa pahasti. Viimeisinä elinvuosinaan häntä ei enää nähty esiintymässä, mutta hänen upeat laulunsa jäivät elämään.

Laila Kinnusen tuttuja levytyksiä ovat Pojat, Lazzarella, Valoa ikkunassa, Pikku-pikku bikinissä, Mantshurian kummut, Tiet, Pieni sydän, Pieni kukkanen, Muistojen bulevardi, Rantamökissä, Lennä mun lempeni laulu, Illalla illalla, Sä kaunehin oot, Kodin kynttilät ja kymmenet muut aikansa hitit.

Lailan Tähtihetket -musiikkinäytelmä on Ruotsin kiertueella helmikuussa 2022. Tarkemmat ajat ja paikat Ruotsin Suomalainen -lehden ilmoitussivuilta.