RS 50/21: UUSI VUOSI 2022 TÄYNNÄ JÄNNITTÄVIÄ TAPAHTUMIA

Uuden vuoden 2022 alkuun on aikaa kaksi viikkoa. Ruotsinsuomalainen vuosi on ladattu täyteen monia mielenkiintoisia tapahtumia.

Pullat ovat hyvin uunissa, sillä SVT:n uudessa ohjelmasatsauksessa haetaan parasta ruotsinsuomalaista leipuripariskuntaa. SVT Minoriteter-toimituksen tuoreessa ohjelmasatsauksessa neljä ruotsinsuomalaista pariskuntaa kilpailevat viihteellisessä leivontaohjelmassa. Kuvaukset alkavat maaliskuussa 2022 ja voittajapariskunta palkitaan ulkomaanmatkalla.

Ohjelmaan voivat hakea muutkin kuin ammattileipurit. Ainakin toisen pariskunnasta pitää puhua suomea.

Viihteen ja ruotsinsuomalaisten rakastaman tanssimusiikin piirissä tapahtuu myös. Suomalaisen iskelmän grand old man Danny alias Ilkka Lipsanen saapuu Ruotsin kiertueelle huhtikuun alussa.

Alustavien tietojen mukaan myös keikkailun jälleen aloittanut musiikkiviihteen monitoimija Janne Tulkki on keväällä tulossa Ruotsiin.

Teatterissa tapahtuu myös. Ruotsinsuomalaisen Kaveri-kollektiivin ja Kokkolan kaupunginteatterin komedia Finska för invandrare saa ensi-iltansa Tukholman Suomen instituutissa helmikuun lopussa ja lähtee sen jälkeen Ruotsin ja Suomen kiertueelle. Laulaja Anna Järvinen on säveltänyt näytelmän musiikin.

Näistä ja muista kevään 2022 tapahtumista tarkempia tietoja Ruotsin Suomalainen -lehden ilmoitussivuilta.