RS 50/21: Det nya året 2022 är fullt av spännande händelser

Det återstår bara två veckor innan vi går in i det nya året 2022. Det sverigefinska året är fulladdat med intressanta arrangemang.

Utan några baktankar kan man konstatera att det ser det lovande ut för alla som är intresserade av bakning, för i en ny programsatsning söker SVT det bästa sverigefinska bagarparet. I den här nya satsningen av SVT:s minoritetsredaktion tävlar fyra sverigefinska par i ett underhållande program för bakintresserade. Inspelningarna börjar i mars 2022. Det vinnande paret belönas med en utlandsresa.

Även andra än professionella bagare kan söka till programmet. Åtminstone en i paret måste tala finska.

Det händer mycket även inom underhållningen och dansmusiken som sverigefinländarna älskar. Den finska schlagerns grand old man Danny, alias Ilkka Lipsanen, inleder en turné i Sverige i början av april.

Även Janne Tulkki som är mångsysslare inom musikunderhållningen kommer enligt preliminära uppgifter att återuppta turnélivet och uppträda i Sverige under våren.

Det händer mycket även inom teatern. Det sverigefinska Kaveri-kollektivets och Karleby stadsteaterns komedi Finska för invandrare har premiär på Finlandsinstitutet i Stockholm i slutet av februari. Efter det åker gruppen på turné i Sverige och Finland. Sångerskan Anna Järvinen har komponerat musiken till pjäsen.

Närmare information om dessa och andra arrangemang under våren 2022 finns på vår tidnings annonssidor.