RS 50/20: Puhelinlangat laulaa 40 vuotta

Suomen Yleisradion ja Ruotsin radion yhteinen toivekonsertti Puhelinlangat laulaa täyttää perjantaina 11. joulukuuta 40 vuotta.

Ensimmäinen yhteinen toivekonsertti lähetettiin vuoden 1980 itsenäisyyspäivänä. Tukholmassa juontajina toimivat silloin Toini Ruotsalainen ja Juha Tainio, Helsingissä Meri Louhos ja Jaakko Salonoja.

Puhelinlangat laulaa -puhelintoivekonsertti on yksi YLE:n vanhimmista ja perinteisimmistä ohjelmista. Suomessa ohjelma lähetettiin ensimmäisen kerran vuonna 1972. Suomessa ohjelma kuullaan perjantai-iltaisin.
Sen toimittavat kaksi Yle Radio Suomen kanavajuontajaa.

Ohjelmassa soitetaan monipuolisesti toivekappaleita iskelmän, laulelman, melodisen rockin ja nostalgiapopin alueilta. Ohjelman nimi tulee Katri Helenan tunnetuksi tekemästä, Pentti Viherluodon säveltämästä hittikappaleesta Puhelinlangat laulaa.

Kaksi kertaa vuodessa, joulu- ja juhannusviikkoa edeltävinä perjantai-iltoina, Puhelinlangat laulaa -toivekonsertti lähetetään samanaikaisesti sekä Suomessa että Ruotsissa YLE Radio Suomen ja Sveriges Radio Finskan yhteislähetyksenä.

Perjantaina 11.12. klo 17–20 on jälleen mahdollisuus lähettää terveisiä tutuille ja sukulaisille Suomeen ja Ruotsiin musiikkitoiveiden kera.
Lähettämällä sähköpostia osoitteeseen puhelinlangat@sverigesradio.se pääsee mukaan terveisten lähettäjien joukkoon.

Ohjelman juontaa SR Finskan maanmainio, osaava ja pidetty toimittajakaksikko Soili Huokuna ja Ismo Waronen.