RS 50/19: Joulunajan ruotsinsuomalaisia tapahtumia

Kauneimmat joululaulut on perinteinen tapahtuma, johon osallistuu vuosittain yli miljoona suomalaista niin Suomessa kuin Suomen rajojen ulkopuolellakin.

 

Ruotsinsuomalaisten suosikkitapahtuma se on ollut jo vuosikymmeniä.
Viime vuonna julkistetussa Ruotsin kirkon suomenkielisessä joululauluvihkossa on 26 laulua. Mukana on ikivihreiden joululaulujen lisäksi pari vähän tuntemattomampaa säveltä, kuten esimerkiksi ”Aikaan keskitalven”.
Tarkemmat tiedot kauneimmat joululaulut-tilaisuuksista eri puolilla maata löytyvät lehden ilmoitussivuilta.

Joulukonsertit kiinnostavat myös ruosukansaa. Tangoprinsessa Nina Åkerman ja iskelmälaulaja Jukka Eskelinen konsertoivat Skövdessä lauantaina 14. joulukuuta klo 14.00 (Skövde Kulturfabrik, Rådmansgatan 28).

Laulajatar Anna Järvinen esiintyy Eskilstunan kaupunginmuseossa torstaina 19. joulukuuta klo 17.00–19.00. Eskilstunalainen tanssiryhmä Tangoteam esiintyy, yleisö saa myös tanssia tangoa, ja ruotsinsuomalaisista kertova näyttely Monta oksaa on esillä.

 

Perjantaina 20. joulukuuta klo 17.00–20.00 ruotsinsuomalaisilla on jälleen mahdollisuus lähettää terveisiä ystäville ja sukulaisille Suomeen musiikkitoiveiden kera.

Puhelinlangat laulaa on Yleisradion yksi vanhimmista ja perinteisimmistä ohjelmista. Joulun ja juhannuksen alla toivekonsertti lähetetään Ruotsissa ja Suomessa Yle Radio Suomen ja SR Sisuradion yhteislähetyksenä.

Lähettämällä sähköpostin osoitteeseen puhelinlangat@sverigesradio.se tai postikortin osoitteella Sveriges Radio, Sisuradio, ”Puhelinlangat laulaa”, 105 10 Stockholm pääsee mukaan terveisten lähettäjien joukkoon. Juontajina toimivat Sisuradion pidetyt ja osaavat toimittajat Soili Huokuna ja Ismo Waronen.