RS 5/22: OLYMPIATUNNELMISSA

Vuoden 2022 talviolympialaiset avataan perjantaina 4. helmikuuta Pekingin Kansallistadionilla. 2828 huippu-urheilijaa 91 eri maasta kilvoittelee keskenään. Uusina kilpailumuotoina ovat naisten ja miesten freestylen big air -hypyt, naisten yksilörattikelkkailu sekä sekajoukkuekilpailut mäkihypyssä, freestylehiihdossa, lumilautacrossissa ja kaukalopikaluistelussa.

Suomesta olympialaisiin osallistuu 95 urheilijaa. Suomella on mahdollisuudet mitaleihin monissa lajeissa. Ampumahiihto ja jääkiekko ovat lajeja, joista suomalaisille odotetaan menestystä.

Maastohiihto kuuluu perinteisesti suomalaisten suosikkilajeihin. Iivo Niskanen, kaksinkertainen olympiavoittaja lähtee Pekingiin tavoittelemaan 50 km kuninkuusmatkan voittoa. Krista Pärmäkoski, vuoden 2018 talviolympialaisten 30 km hopeamitalisti, ja lumilautailija. Enni Rukajärvi, joka on saavuttanut slopestylessä kaksi olympiamitaliasekä maailmanmestaruuden ovat mitalitoivoja myös Pekingissä.

Suomen Yle TV1- ja Yle TV2 -kanavat näyttävät Pekingin talviolympialaiset myös Ruotsissa – suomalaisten urheilijoiden suorituksiin keskittyen. Niiden kautta ruotsinsuomalaiset voivat seurata kisoja. Kisojen lähetysajat ja ohjelmisto löytyvät Ruotsin Suomalainen -lehden tv-sivuilta.