RS 49/21: RUOTSINSUOMALAISUUDEN PITKÄT PERINTEET

Ruotsinsuomalaisella seuratoiminnalla on pitkät perinteet.

Västmanlantilaiset Kolsvan Suomalaiset seura ja Köpingin suomalainen yhdistys juhlivat 70-vuotisjuhlapäiviään tänä syksynä.

Värmlantilainen Degerforsin Suomi-seura juhli 60-vuotispäiviään viime viikonloppuna ja tammikuussa ovat vuorossa Botkyrkan Suomi-seuran 60-vuotisjuhlat. Vanhin yhdistyksistä on Tukholman suomalainen seura, joka täyttää parin vuoden kuluttua 130 vuotta.

Kunnioitettavan iän ovat saavuttaneet myös ruotsinsuomalaiset mediat.

Vanhin medioista on Ruotsin Suomalainen -lehti, joka täyttää pian 60 vuotta. Sveriges Radio Finska juhli 50-vuotisjuhliaan vuonna 2019 ja SVT:n Uutiset 30-vuotisjuhliaan syksyllä 2018.

Pitkät perinteet on myös Suomen Yleisradion ja Ruotsin radion yhteisellä Puhelinlangat laulaa -toivekonsertilla. Se lähetettiin ensimmäisen kerran vuoden 1980 itsenäisyyspäivänä eli ohjelma täyttää tänä vuonna 41 vuotta.

Perjantaina 17.12. klo 17.00 – 20.40 on jälleen mahdollisuus lähettää terveisiä tutuille ja sukulaisille Suomeen ja Ruotsiin musiikkitoiveiden kera.

Toivekonsertti lähetetään samanaikaisesti sekä Suomessa että Ruotsissa YLE Radio Suomen ja Sveriges Radio Finskan yhteislähetyksenä.

Ohjelman juontavat totuttuun tapaan  SR Finskan osaava ja pidetty toimittajakaksikko Soili Huokuna ja Ismo Waronen.

 

Lähettämällä sähköpostia osoitteeseen puhelinlangat@sverigesradio.se tai postikortin osoitteeseen  Sveriges Radio Finska, ”Puhelinlangat laulaa”, 105 10 Stockholm pääsee mukaan terveisten lähettäjien joukkoon.