RS 48/21: SUOMALAISET JUHLIVAT ITSENÄISYYTTÄ – K0RONA PELOTTAA YHÄ, MUTTA SEN KANSSA ON OPITTU ELÄMÄÄN

Suomen kansa juhlii Tasavallan 104. itsenäisyyspäivää 6. joulukuuta.

Suomen presidentti Sauli Niinistö yllätti suomalaiset viime viikolla kertomalla, että Presidentinlinnan juhlavastaanotto 6.12.2021 perutaan heikentyneen koronavirustilanteen takia.

Myös veteraanien ja lottien kutsuvierastilaisuus on peruttu. Presidentin kanslia lähettää tämän vuoden juhlatilaisuuksiin kutsutuille henkilökohtaiset pahoittelukirjeet ja tänä vuonna kutsutut tulevat saamaan kutsun myös 6. joulukuuta 2022.

Suomen kansa viettää itsenäisyyspäivää jo toisen kerran koronan varjossa.

Vuosi sitten kaikki itsenäisyyspäivän yleisötilaisuudet niin Suomessa kuin Ruotsissakin oli korovirusepidemian takia peruttu.

Silloin ruotsinsuomalaiset juhlivat itsenäisyyttä seuraamalla presidenttipari Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion pandemiaolosuhteisiin sopeutettuja Linnan juhlia tv-ruutujen välityksellä sekä kuuntelemalla ruotsinsuomalaisten paikallisradioiden itsenäisyyspäivän konsertteja.

Tänä vuonna tilanne on huomattavasti valoisampi. Suurin osa kansasta on rokotettu, tartuntaluvut ovat kääntyneet laskuun ja lähes kaikista koronarajoituksista on luovuttu.

Koronan vaikutukset näkyvät ihmisten arjessa vielä pitkään – mutta sen kanssa on opittu elämään, ja ihmiset uskaltavat liikkua yhä vapaammin.

Tänä vuonna ruotsinsuomalaiset järjestävät lukuisia itsenäisyyspäivän juhlia, konsertteja ja muita tilaisuuksia eri puolilla maata.

Tarkemmat tiedot löytyvät lehden ilmoitussivuilta.