RS 46/17: 80 päivää talviolympialaisiin

Vuoden 2018 talviolympialaiset lähestyvät hurjaa vauhtia.
Kisat järjestetään 9.–25. helmikuuta Etelä-Korean Pyeongchangissa, vain 80 kilometrin päässä Pohjois-Korean rajasta.
Kiristynyt maailmanpoliittinen tilanne ja Pohjois-Korean tekemät ohjuskokeet varjostavat kisoja. Kansainvälinen olympiakomitea KOK seuraa huolestuneena alueen tapahtumia, mutta vakuuttaa samalla, että olympiajärjestelyt jatkuvat normaaliin tapaan.

Suomen ja Ruotsin urheilijat valmistautuvat kisoihin normaalisti.
Suomesta olympialaisiin lähtee 110 urheilijaa. Maastohiihto, ampumahiihto ja jääkiekko ovat lajeja, joista suomalaisille odotetaan menestystä.
Suomen mitalimahdollisuudet ovat olympiakomitean ennusteen mukaan huomattavasti paremmat kuin neljä vuotta sitten Sotshissa.
Kisajoukkueiden nimeäminen tapahtuu joulu-tammikuussa.

Vuoden nousevia tähtiä ovat Suomen hiihtäjät Mari Laukkanen ja Eero Hirvonen.
Ampumahiihtäjä Laukkanen on menestynyt hyvin tämän vuoden maailmancupissa, kuuluen maailman 10 parhaan joukkoon 10 kilometrin takaa-ajossa sekä 15 kilometrin henkilökohtaisella matkalla.

Yhdistetyn hiihtäjä Hirvonen näytti hyviä otteita Lahden MM-kisoissa ja vasta 21-vuotias Eero kuuluukin yhdistetyn maailman kärkijoukkoon.

Ruotsinsuomalaiset penkkiurheilijat seuraavat olympialaisia tv-ruuduista.
TV Finland ei näytä kisoja, mutta kaupallisten kaapeliyhtiöiden tarjontaan kuuluvat Suomen Yle1 ja Yle2-kanavat näyttävät kisaohjelman kokonaisuudessaan myös Ruotsin puolella.
Olympialaisten pääkanavana toimii Yle TV2. Ylen kisalähetyksiä juontavat Inka Henelius, Petra Manner ja Antti-Jussi Sipilä. Asiantuntijoina tv-lähetyksissä nähdään Kalle Palander (alppihiihto), Sami Jauhojärvi ja Jussi Piirainen (maastohiihto) sekä Laura Lepistö (taitoluistelu).

Suomen Yle lähettää kisoista suoria radiolähetyksiä internetin kautta koko olympialaisten ajan. Ne löytyvät Ylen kotisivulta Yle Areenan kohdalta.

Tarkemmat tiedot olympialaisten suomenkielisistä tv- ja radiolähetyksistä löytyvät Ruotsin Suomalainen -lehdestä kisojen alla.