RS 46/19: Kirja on Suomessa kova juttu

Lokakuun lopussa pidetyillä Helsingin kirjamessuilla tehtiin uusi kävijäennätys. Messuilla kävi neljän päivän aikana lähes 92 000 kävijää, kasvua oli edellisvuodesta yli 6000 henkilöä. Uusien kävijöiden joukossa oli etenkin nuoria aikuisia ja lapsiperheitä.

Kymmenettä vuottaan juhlivat Ruotsinsuomalaiset kirja-ja kulttuurimessut, jotka ovat jälleen vuorossa tulevana viikonloppuna, ovat myös kasvattaneet kävijämääräänsä vuosi vuodelta.

Ruotsinsuomalaiset kirjailijat ovat messuilla pääosassa, mutta joka vuosi saapuu vieraita myös Suomesta, kuten Antti Tuuri ja Kjell Westö viime vuonna.

Tämän vuoden messuille Suomesta saapuvat Minna Maijala ja Outi Pakkanen. Lisäksi juhlitaan Minna Canthia ja Kalle Päätaloa.

Minna Maijala on suomalainen tietokirjailija ja kirjallisuushistorioitsija, joka on erikoistunut Minna Canthiin. Hänen vuonna 2014 ilmestynyt Canth-elämänkertansa Herkkä, hellä, hehkuvainen loi Canthista uudenlaisen kuvan ja kirja pääsi myös Tieto-Finlandia -ehdokkaaksi.

28 jännitysromaania kirjoittanut Outi Pakkanen tunnetaan Helsinkiin sijoittuvista jännitysromaaneistaan. Niiden päähenkilö on kokkaamista harrastava graafikko Anna Laine, tarkkailija, joka joutuu tilanteisiin.
Tärkeässä asemassa Pakkasen kirjoissa ovat naisena olemiseen liittyvät teemat ja kirjojen lopusta löytyvät niissä laitettujen ruokien reseptit. Pakkanen esittelee messuilla uutuusteoksensa Helmimies, kyseessä on kihelmöivän jännittävä veljesdraama Helsingistä.

Ruotsinsuomalaiste kirja- ja kulttuurimessut lauantaina 16.11.2019 klo 10-18, Tukholman Suomen-instituutti.