RS 45/22: Sanat eivät riitä kertomaan

Koko Suomen kansan tuntema iskelmälaulaja Pasi Kaunisto konsertoi marraskuussa Tukholmassa ja Bålstassa 50-vuotistaiteilijajuhlan merkeissä.

70-luvun Suomessa Pasi Kaunisto oli suuren luokan tähti. Vuonna 1969 hän levytti suurhitin ”Koskaan et muuttua saa”, josta tuli koko Suomen kansan tuntema menestyskappale. Tätä seurasi voitto Syksyn Sävel-kilpailussa laululla ”Sanat eivät riitä kertomaan”.

Suosio jatkui 70-luvulla. Kaunisto levytti kappaleet ”Lakeuden kutsu”, ”Sata kelloa”, ”Nelostie” ja ”Koitere – Karjalan helmi”, joista niinikään tuli menestyksiä, joiden suosio on kestänyt vuosikymmenien yli.

Pasi Kauniston ura on jatkunut reilun viiden vuosikymmenen ajan. Hän jatkaa yhä keikkailua ja levyttämistä ja muun muassa hengellinen musiikki on Kaunistolle läheinen asia.

Ruotsinsuomalainen kestotähti Arja Saijonmaa on suosionsa huipulla niin Suomessa kuin Ruotsissakin.

Suomessa Arja Saijonmaa toimii vakioartistina Elämäni biisi -musiikkiviihdeohjelmassa, joka on saavuttanut suuren yleisön suosion.

Saijonmaa on ohjelman myötä saavuttanut lähes supertähden aseman Suomessa.

Saijonmaa niittää menestystä myös Ruotsissa. Lasse Holm kuuluu Ruotsin tunnetuimpiin lauluntekijöihin, hän on mies monen tunnetun menestyskappaleen takana.

Lasse Holmin hitteihin perustuva musikaali saa ensi-iltansa Malmön Nöjesteatterissa syksyllä 2023. Mukana musikaalissa on Arja Saijonmaan Ruotsin vuoden 1987 euroviisujen kappale ”Högt över havet”.

Legndaarisen laulun Arjalle sanoitti ja sävelsi Lasse Holm.

Saijonmaa sijoittui kakkossijalle, jääden vain yhden pisteen päähän euroviisuvoitosta. ”Högt över havet” soi viikosta toiseen Svensktoppenin kärjessä 1987 ja laulusta on tullut koko kansan kestosuosikki.

 

Pasi Kauniston konsertit:
Pe 18.11. klo 18.00 Köpingin kirkko-vapaa pääsy
La 19.11. klo  13.00 Bålsta Skeppsgården
liput: Bålstan suomalainen yhdistys

Su 20.11 klo 15.00 Tukholma, Alviks Kulturhus
liput: Tukholman suomalainen seura/Ikinuoret,
Lisätietoja: Kaisa Röjerman puh 073-950 06 23