RS 45/22: Orden räcker inte till

Schlagerartisten Pasi Kaunisto som är känd för hela det finska folket håller konserter under november i Stockholm och Bålsta i samband med firandet av hans 50-åriga artistkarriär.

På 70-talet var Pasi Kaunisto en stor stjärna i Finland. År 1969 spelade han in storhiten ”Koskaan et muuttua saa” som hela det finska folket känner till. Efter det vann han tävlingen Höstens melodi med låten ”Sanat eivät riitä kertomaan” (Orden räcker inte till).

Kaunistos framgångar fortsatte på 70-talet. Han spelade in låtarna ”Lakeuden kutsu”, ”Sata kelloa”, ”Nelostie” och ”Koitere – Karjalan helmi” som också blev framgångsrika och har varit populära under flera årtionden.

Pasi Kaunistos artistkarriär har fortsatt under drygt fem decennier. Han fortsätter att uppträda och spela in låtar. Även andlig musik ligger honom varmt om hjärtat.

Den ständigt aktuella sverigefinska artisten Arja Saijonmaa är idag på höjden av sin karriär i både Finland och Sverige.

I Finland är Arja Saijonmaa återkommande gästartist i programserien Elämäni biisi (Mitt livs låt) som har rönt stora framgångar hos tv-publiken. I och med den här programserien är Saijonmaa i dag nära nog en superstjärna i Finland.

Arja Saijonmaa har haft stora framgångar även i Sverige. Lasse Holm är en av Sveriges mest kända låtskrivare med många välkända hitlåtar bakom sig.

En musikal som bygger på Lasse Holms hitlåtar har premiär på Nöjesteatern i Malmö under hösten 2023. Även låten ”Högt över havet” som Arja Saijonmaa sjöng i den svenska Eurovisionsfinalen 1987 är med i musikalen.

Lasse Holm har skrivit både texten och musiken till den här legendariska låten som Saijonmaa framförde. Hon blev tvåa i tävlingen, bara en poäng efter vinnarlåten. ”Högt över havet” toppade Svensktoppen vecka efter vecka under 1987 och är fortfarande populär bland det svenska folket.

 

Pasi Kaunistos konserter:

Fre 18.11 kl. 18.00 Köpings kyrka – fri entré
Lö 19.11 kl. 13.00 Bålsta, Skeppsgården
Biljetter: Bålsta Finska Förening

Sö 20.11 kl. 15.00 Stockholm, Alviks Kulturhus
Biljetter: Finska Föreningen i Stockholm /Pensionärssektionen Ikinuoret,
Ytterligare information: Kaisa Röjerman tfn 073-950 06 23