RS 43/21: TALVIOLYMPIALAISIIN KOLME KUUKAUTTA

Hiihdon ja talviurheilun ystäville on kohta luvassa runsaasti seurattavaa, sillä Pekingin talviolympialaiset alkavat reilun kolmen kuukauden kuluttua.

Kilpailupäivät ovat 4.– 20. helmikuuta.

Suomi lähettää kisoihin joukon kovan tason hiihtäjiä ja mitalitoivoja. Maastohiihto on aina ollut Suomen vahva laji jääkiekkoa unohtamatta. Viime vuosina freestyle ja lumilautailu ovat nousseet niiden rinnalle.

Perinteiset hiihtolajit ovat aina olleet Suomen olympiamenestyksen kulmakivi. Perinteisen tyylin tekniikoiden taitaja, kaksinkertainen olympiavoittaja iivo Niskanen lähtee Pekingiin tavoittelemaan 50 km kuninkuusmatkan voittoa.

Suomen naisten maastohiihdon tunnetuin nimi Krista Pärmäkoski, vuoden 2018 talviolympialaisten 30 km hopeamitalisti, on mitalitoivo myös Pekingin talvikisoissa. Kristan vahvoja lajeja ovat parisprintti, viesti ja 10 kilometrin kilpailu.

Mäkihyppy on laji jossa Suomella on kunniakkaat perinteet. Suomea Pekingissä edustavat  Antti Aalto, Niko Kytösaho ja Arttu Pohjola.

Yhdistetty on laji, jossa Ilkka Herolan menestys niin maailmancupissa kuin MM-kisoissakin lupaa Suomelle menestystä myös Pekingissä.

Lumilautailija Enni Rukajärvi on saavuttanut slopestylessä sekä maailmanmestaruuden että kaksi olympiamitalia ja tavoittelee lajinsa mitalisijoja myös Pekingissä.

Jääkiekko on laji, jossa Suomi kuuluu maailman huippuihin. Suomi lähettää Pekingiin kaikki suurimmat tähtensä ja taistelee ehdottomasti mitaleista.

Suomen Yle TV1- ja Yle TV2 -kanavat näyttävät Pekingin kisat. Niiden kautta ruotsinsuomalaiset voivat seurata talvikisoja. Ohjelmisto löytyy Ruotsin Suomalainen -lehden tv-sivuilta.