RS 42/18: Syksyn kulttuuritarjontaa

Uusien suomalaisten elokuvien kiertue Ruotsissa jatkuu Ny finsk film-kiertueen puitteissa. Elokuvat nimeltään Kaikki Oikein ja Suomen hauskin mies pyörivät parhaillaan teattereissa ympäri maata.

Kaikki oikein on Lenka Hellstedin draamakomedia Eevistä ja Karista, jotka voittivat lotossa jättipotin. Voiton jälkeen pariskunta sopii jatkavansa elämää toistaiseksi kuten ennenkin, kertomatta voitosta muille.
Tuovatko miljoonat onnea ensinkään? Elokuva perustuu kirjailija Anna-Leena Härkösen samannimiseen romaaniin.

Suomen hauskin mies on Suomen vuoden 1918 tapahtumista kertova sekoitus draamaa ja komediaa. Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo komedianäyttelijä Toivo Parikasta (Martti Suosalo), joka joutui punavangeille tarkoitettuun vankileiriin. Siellä hän joutuu pystyttämään komediashown välttyäkseen teloituskomppanialta.

Syksyn ohjelmistoon kuuluu runsaasti muitakin kulttuuritapahtumia.
Koko Suomen kansan tuntema muusikko, taiteilija ja kulttuurin monitoimimies M.A. Numminen konsertoi yhdessä Pedro Hietasen kanssa Motalassa perjantaina 19.10., ensin Motalan kirjastossa klo 16.00 alkaen ja sen jälkeen illalla Motalan Folket Husissa.
Tukholmassa he esiintyvät lauantaina 20.10. klo 19.00 alkaen Årstan Slaktkykanissa yhdessä Pedro Hietasen kanssa.

Södertäljen kulttuuriklubi Teatteri Tuikku tuo näyttämölle jälleen uuden produktion. Suomen historiasta kertova suomenkielinen musiikkinäytelmä Suomi 101esitetään Eskilstunan Teatterissa sunnuntaina 4.11. klo 16.00 alkaen. Näytelmän on kirjoittanut ja ohjannut ruotsinsuomalainen teatterikonkari Tapio Aarre-Ahtio.

Euroviisu- ja Melodifestivaalitähti Krista Siegfrids esiintyy Vuoden Ruotsinsuomalainen –gaalassa perjantaina 30. Marraskuuta Tukholman Suomen instituutissa.
Krista edusti Suomea Eurovision Laulukilpailuissa Malmössa kappaleellaan Marry me ja kilpaili myös Ruotsin euroviisukarsinnoissa vuonna 2016.

Vuoden Ruotsinsuomalainen 2018 julkistetaan ja palkitaan perjantaina 30. marraskuuta klo 18.30–21.30 Tukholman Suomen instituutissa pidettävässä Ruotsinsuomalaiset 2018 -gaalassa, joka lähetetään suorana lähetyksenä SR P4-kanavalla, Sisuradiossa ja netissä svt.se/uutiset. Kaksikielinen ilta on täynnä musiikkia ja viihdettä ja tapahtumaan on vapaa pääsy.