RS 41/18: Teatteriväki ahkerana

Södertäljen Kulttuuriklubi Teatteri Tuikku tuo näyttämölle jälleen uuden produktion. Suomen historiasta kertova suomenkielinen musiikkinäytelmä Suomi 101 esitetään Eskilstunan Teatterissa sunnuntaina 4. marraskuuta klo 16.00.
Esitys alkaa historiallisista ajoista ja siirtyy nykypäivään monien tapahtumien kautta.
Näytelmän on kirjoittanut ja ohjannut ruotsinsuomalainen teatterikonkari Tapio Aarre-Ahtio.

Uusi Teatteri on ruotsinsuomalainen ammattiteatteri, joka on erikoistunut kaksikieliseen lastenteatteriin. Tukholman Vasastanissa sijaitsevan Olympiateatterin tiloissa nähdään lisäksi pantomiimia, tanssia, nukketeatteria ja animaatioita.
Hyvä lastenteatteriesitys haastaa lapset ajattelemaan itse, on Uuden Teatterin johtajan Jukka Korven motto.

Uusi Teatteri käynnisti pari vuotta sitten UT Open -illat, joissa kuka tahansa voi tulla esiintymään teatterilavalle 20 minuutiksi. Rajoituksena ovat ainoastaan 35 vuoden ikä ja side Suomeen ja suomalaisuuteen.
Projektin avulla halutaan tukea Suomitaustaisia artisteja. Ikäraja ei koske yleisöä, vaan kaiken ikäiset ovat tervetulleita iltoihin.
Seuraavat UT Open -illat ovat torstai-iltaisin 25.10. ja 29.11. klo 19.00.

Uudessa Teatterissa saa ensi-iltansa lauantaina 13. lokakuuta klo 13.00 13–18 -vuotiaille tarkoitettu trilleridraama Romahdus.
Ohjelmistoon kuuluvat myös 5–9 -vuotiaille tarkoitettu Millimetrimies ja 2–5 -vuotiaille tarkoitettu Veeran konttori.

Ruotsinsuomalainen näyttämötaide on vilkasta ja näytelmiä harjoitellaan ja esitetään joka viikko eri puolilla Ruotsia. Tämän lisäksi kuluvan syksyn aikana Suomesta saapuu Ruotsin kiertueella monta korkeatasoista näytelmää.
Tarkemmat tiedot niistä löytyvät Ruotsin Suomalainen -lehdestä.