RS 40/18: Stjärnartister från Finland

Under de närmaste veckorna kommer flera finska stjärnartister att uppträda i Sverige. Finlands representant i ESC Saara Aalto ger en konsert i Fryshuset i Stockholm fredagen den 12 oktober kl. 19:30.

Saara Aalto fick sitt internationella genombrott 2016 i Storbritanniens X-Factor där hon på ett oförglömligt sätt charmade både domarna och den brittiska tv-publiken.
År 2018 representerade Saara Finland i ESC i Lissabon med låten ”Monsters” som blev en megasuccé.
Skivan sålde guld i Finland och nådde listtoppen i 40 länder.
Utöver Sverige kommer Saara under sin Europaturné att uppträda i bland annat Irland, Nederländerna, Spanien, Estland och Portugal.

M.A. Numminen som är älskad och välkänd både i Finland och Sverige som musiker, konstnär och mångsysslare inom kulturen ger en konsert tillsammans med Pedro Hietanen i Stockholm i Slaktkyrkan i Årsta lördagen den 20 oktober kl.19:00. Publiken kommer att bjudas på en äkta Numminen-show inklusive allsång.

Sångerskan Krista Siegfrids som har medverkat i både ESC och Melodifestivalen uppträder i galan Årets Sverigefinnar fredagen den 30 november i Finlandsinstitutet i Stockholm.
Krista representerade Finland i Eurovisionsfinalen i Malmö med låten Marry Me och deltog även i den svenska ESC-kvalen 2016 med låten Faller som hamnade på femte plats.

Sångaren, låtskrivaren och artisten Joel Hallikainen åker i början av december på en finskspråkig julkonsertturné Joulun kosketus i Sverige. Han uppträder i Köping 5.12, Örebro 6.12. Huddinge och Tumba 7.12 och Haninge och Tierp 8.12.
Närmare information finner ni i vår tidnings evenemangsspalt och i annonserna inne i tidningen.