RS 39/18: Vuoden ruotsinsuomalainen taas haussa

Vuoden Ruotsinsuomalainen 2018 julistetaan ja palkitaan 30. marraskuuta klo 18.00 alkaen Tukholman Suomen instituutissa pidettävässä Ruotsinsuomalaiset 2018 -gaalassa, joka lähetetään suorana lähetyksenä mm. P4-radiokanavalla.

Samassa gaalassa saavat tunnustuksen myös Vuoden Nuori Ruotsinsuomalainen ja Arjen sankari.
Vuoden Ruotsinsuomalaiseksi on aikaisemmin valittu näyttelijä Tanja Lorentzon (2011), suomen kielen opettaja Anu Anna Viik (2012), tutkija ja muusikko Kai Latvalehto (2013), kirjailija Asko Sahlberg (2014), raviohjastaja Jorma Kontio (2015) ja muusikko Anna Järvinen (2016).

Vuoden nuoreksi ruotsinsuomalaiseksi on valittu toimittaja Lina Puranen, poliitikko Annika Hirvonen, näyttelijä-koomikko Bianca Kronlöf, dokumenttikuvaaja Viktor Fors Mäntyranta ja näyttelijä Charissa Martinkauppi.

Vuoden arjen sankarin tittelin ovat saaneet Tero Larsson, Hannele Iivonen, Daniel Särkijärvi, Nina Uddin, Kipa Blomerus ja Ritva Karlsson.

Vuoden ruotsinsuomalaiset -palkinnot jaetaan henkilöille, jotka ovat positiivisella tavalla nostaneet ruotsinsuomalaisuutta esille ja toimineet vähemmistön suurlähettiläinä.
Tapahtuman järjestäjinä toimivat Ruotsin Suomalainen -lehti, Sisuradio, SVT:n suomenkielinen toimitus ja Tukholman Suomen Instituutti.

Ehdotusaika alkaa syyskuun 25. päivä, ja yleisöllä on aikaa ehdottaa omia suosikkejaan Vuoden ruotsinsuomalaiseksi 14. lokakuuta saakka.
Ehdotukset tehdään netin kautta Sisuradion kotisivulla. Lisätietoja: https://sverigesradio.se/aretssverigefinnar sieltä löytyvät myös äänestysohjeet.