RS 39/21: KIRJOITA SUOMEKSI – RUNOKILPAILU JA NUORTEN KIRJOITUSKILPAILU

Kirjoita suomeksi -nuorten kirjoituskilpailu 2021 on parhaillaan käynnissä. Ruotsinsuomalainen kulttuuriyhdistys Kulttuuri.se järjestää seitsemännen kerran kirjoituskilpailun, jonka tarkoituksena on kannustaa nuoria ruotsinsuomalaisia käyttämään suomea. Kilpailuun voi osallistua runolla, tarinalla tai novellilla. Aihe on vapaa.

Kilpailussa on kolme sarjaa: 10–12 -vuotiaat, 13–15 -vuotiaat ja 16– 20 -vuotiaat. Voittajien kesken jaetaan 12 000 kruunun edestä rahapalkintoja.

Kilpailuaika päättyy 31. 10. 2021. Tekstit lähetetään sähköpostiosoitteeseen info@kulttuuri.se. Tekstin alkuun tulee kirjoittaa oma nimi ja yhteystiedot.

Kirjoita suomeksi -kilpailun voittajat palkitaan 13. Marraskuuta Ruotsinsuomalaisilla kirja- ja kulttuurimessuilla Tukholmassa.

Myös Ruotsin Suomalainen -lehden runokilpailu 2022 on käynnissä. Siihen voivat osallistua kaikki runojen kirjoittajat, jotka ovat ruotsinsuomalaisia tai katsovat kuuluvansa ruotsinsuomalaisen kulttuurin piiriin.

Runot voi kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi, meänkielellä tai karjalan kielellä. Kirjoittaja voi vapaasti valita aiheen josta kirjoittaa. Kukin kirjoittaja voi osallistua kilpailuun enintään neljällä, ennen julkaisemattomalla runolla.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka liitetään jokaisen yksittäisen runon loppuun. Lisäksi erikseen on liitettävä mukaan kirjoittajan nimi ja yhteystiedot. Runot pyydetään lähettämään Ruotsin Suomalainen -lehden toimitukseen vuoden 2021 loppuun mennessä.

Runokilpailun voittajien julkistamistilaisuus järjestetään keväällä 2022, jolloin myös voittajien runot julkaistaan Ruotsin Suomalainen-lehdessä. Kilpailun palkintoina on suomalaisia kirjoja ja taideteoksia.