RS 38/16: Vuoden ruotsinsuomalaista haetaan taas

Ruotsinsuomalaiset 2016 käynnistyi virallisesti maanantaina. Tapahtumassa valitaan Vuoden Ruotsinsuomalainen, Vuoden Nuori Ruotsinsuomalainen ja Arjen Sankari 2016.

Tunnustukset annetaan henkilöille, jotka ovat kuluneen vuoden aikana tuoneet ruotsinsuomalaisuutta esille ansiokkaalla tavalla.
Tapahtuman järjestävät Sisuradio, SVT:n suomenkielinen toimitus, Tukholman Suomen instituutti ja Ruotsin Suomalainen –lehti.

Ehdotusaika päättyy 9. lokakuuta, ehdotukset kerää Sisuradio.
Arjen sankaria voi äänestää 30. lokakuuta saakka.
Lisätietoja kilpailusta saa lehden ilmoitussivuilta ja kotisivulta sekä Sisuradion kotisivulta.

Ruotsinsuomalaiset 2016 tunnustukset jaetaan Ruotsinsuomalaiset 2016 -iltagaalassa 18. marraskuuta Tukholman Suomen Instituutissa.
Gaalan musiikillisesta annista vastaa ruotsinsuomalainen laulajatar-tähti Anna Järvinen, jolta ilmestyy hiljakkoin suomenkielinen albumi.

Kuluvan syksyn aikana hän kunnostautuu myös tv-toimittajana, kun hän tuo suomalaisnaiset ruotsalaisiin olohuoneisiin SVT1:n suursatsauksessa.
”Anna Järvinen och kvinnorna” on uusi tv-sarja, josssa Anna haastattelee naisia, joilla on juuret Suomessa, kuten hänellä itselläänkin.
Yksinäisyys, luomiseen liittyvät kysymykset, rakkaus ja juurettomuus ovat ohjelmasarjan keskeisiä teemoja.

Ohjelman ensimmäisessä jaksossa Anna Järvinen haastattelee valokuvaaja Tuija Lindströmiä, jaksossa keskustellaan luomisesta ja naisen ikääntymisestä.

Toisessa jaksossa Anna tapaa Tensta Gospel Choirin johtajan Michelle Nakagawan, kolmannessa hän matkustaa Lontooseen tapaamaan suomalais-nigerialaista kirjoittajaa Minna Salamia.

Neljännessä jaksossa hän keskustelee piispa Tuulikki Koivunen Bylundin kanssa teemoista usko ja onneton lapsuus. Viidennessä osassa Tukholman Kaupunginteatterin johtaja Anna Takanen kertoo siitä, miten sota on vaikuttanut niihin, joilla on suomalaiset juuret.

Anna Järvinen och kvinnorna – ensimmäinen osa SVT1 29.9. klo 22.45

Ruotsinsuomalaiset 2016 –gaala 18.11. klo 18.00-21.00, Tukholman Suomen Instituutti, Sibelius-sali, Snickarbacken 4.