RS 38/21: SUOMEN JALKAPALLOUNELMA ELÄÄ

Suomen tasavalta elää jalkapallohuumassa. Viime kesänä Huuhkajat eli Suomen jalkapallomaajoukkue pelasi ensimmäisen kerran historiassa EM-kisojen lopputurnauksessa.

Parhaillaan ovat menossa Qatarin vuoden 2022 jalkapallon maailmanmestaruuskisojen (21.11.–1 8.12. 2022) karsinnat. Euroopan 13 kisapaikasta kisaa 50 joukkuetta, Suomi vahvasti mukana kuvioissa.

Suomen Huuhkajille povataan paikkaa MM-jatkokarsinnoissa. Suomi käy nyt taistelua oman lohkonsa kakkospaikasta ja 9. lokakuuta Helsingin Olympiastadionilla pelattava Suomen seuraava ottelu Ukrainaa vastaan tulee olemaan todellinen jännityspala jalkapallon ystäville.

Hiihdon ja talviurheilun ystäville on luvassa runsaasti seurattavaa, sillä Pekingin talviolympialaiset (4.– 20.2. 2022) alkavat reilun neljän kuukauden kuluttua. Suomi lähettää kisoihin joukon kovan tason hiihtäjiä ja mitalitoivoja, joista Iivo Niskanen ja Enni Rukajärvi ovat tunnetuimpia.

Maastohiihto on aina ollut Suomen vahva laji, jääkiekkoa unohtamatta. Viime vuosina freestyle ja lumilautailu ovat nousseet niiden rinnalle.

Pekingin talviolympialaisissa tulee olemaan myös yleisöä, toisin kuin Tokion olympialaisissa viime kesänä. Kisojen järjestäjien suurin haaste tuleekin olemaan miten pidetään koronapöpöt kurissa.

Pekingin kisoja voi seurata Suomen Yle TV1 ja Yle TV2-kanavilta, joiden ohjelmisto löytyy Ruotsin Suomalainen -lehden tv-sivuilta.