RS 38/21: Fotbollsdrömmen lever i Finland

Finland har drabbats av fotbollsyra. Det finska fotbollslandslaget Huuhkajat var i somras för första gången med i slutspelet i fotbolls-EM.

Kvalmatcherna till fotbolls-VM i Qatar 2022 (21.11 – 18.12.2022) pågår som bäst. 50 lag tävlar om Europas 13 platser och Finland är starkt med i bilden.

Man tror och hoppas att det finska landslaget får vara med i det fortsatta VM-kvalet. Finland slåss om en andraplats i sin grupp. Landets nästa match på Helsingfors Olympiastadion mot Ukraina blir en rejäl nagelbitare för fotbollens vänner.

De som gillar skidåkning och vintersport har snart mycket att titta på för Vinter-OS i Peking (4-20.2.2022) börjar om drygt fyra månader. Finland skickar ett antal duktiga skidåkare med medaljchans till OS. De mest kända av dem är Iivo Niskanen och Enni Rukajärvi.

Längdskidåkning har alltid varit en stark finsk gren vid sidan av ishockey. Under de senaste åren har även freestyle- och snowboardåkarna nått upp till samma nivå.

Till skillnad från Sommar-OS i Tokyo kommer man att ha publik på plats vid vinter-OS i Peking. Arrangörernas största utmaning blir frågan om hur man ska lyckas hålla coronasmittan under kontroll.

OS i Peking kan ses på Finska Yle TV1 och Yle TV2 vars programutbud finns med på vår tidnings TV-sidor.