RS 34/17: Mahtava suomi 100 – kansanjuhla Tukholman sydämessä

Tänään torstaina Tukholman Kungsträdgårdenissa käynnistyy kolmipäiväinen Suomi 100 – kaupunkifestivaali. Se on kaikelle kansalle avoin juhlatapahtuma ja tärkeä osa Suomen itsenäisyyden juhlavuotta. Kungsträdgårdenin suurtapahtuma on suurin Suomen rajojen ulkopuolella järjestettävä Suomi 100 -juhla.

Juhlavan tapahtuman kantava teema on Yhdessä/Tillsammans.
Kolmen päivän juhlaan kuuluu valtava määrä ilmaista sinivalkoista ohjelmaa kaikenikäisille.

Tapahtuman avajaisseremonia on tänään torstaina klo 13.30.
Avajaistilaisuutta kunnioittavat läsnäolollaan hänen majesteettinsa Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia yhdessä Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion kanssa.

Perjantai-iltapäivällä Ruotsin ja Suomen pääministerit Stefan Löfven ja Juha Sipilä saapuvat tervehtimään juhlakansaa ja tutustumaan festivaalialueeseen.

Avajaispäivän torstain teema on Suomi – Ruotsi -dialogi, perjantaina keskitytään kulttuuriin ja päätöspäivä lauantai on täynnä ohjelmaa koko perheelle.

Juhlapäivien ohjelma koostuu musiikista, paneelikeskusteluista, kirjallisuudesta, viihteestä, lastenteatterista, sirkuksesta, muodista ja urheilusta saunaa ja ruokaa unohtamatta. Myös Suomen laivasto vierailee tapahtuman ajan Tukholmassa.

Musiikki ja suomalaiset artistit ovat keskeisessä asemassa kaikkina juhlapäivinä. Torstain esiintyjiä ovat muun muassa Robert Wells, Krista Siegfrids, Waltteri Torikka, Petteri Sariola, Lauri Schreck, Anna Järvinen, Iiris Viljanen, Frida Andersson, Venior ja Alma.

Perjantaina ovat vauhdissa Huutajat-kuoro, Arja Saijonmaa, Darya & Månskensorkestern, Isac Elliot ja FORK.
Lauantaina kansaa viihdyttävät Benny Törnroos & Muumit -bändi, New Silver Girl, Rajaton, Tom of Finland, Johanna Grussner, Osmo Ikonen, Linda Lampenius, Dimitri Keiski, Maria Ylipää, Felix Zenger, DJ Windows 95 Man, Manna, Jaakko Eino Kalevi ja Adam Tensta.

Viikonloppuna Tukholman sydämessä sykkii mahtava Suomi 100-kansanjuhla, ja festivaaliyleisö saa nauttia suomalaisen kulttuurin, musiikin ja viihteen tarjonnasta parhaimmillaan.