RS 34/21: Ruosukulttuurissa tapahtuu

Ruotsin Suomalainen -lehden valtakunnallinen runokilpailu 2022 on käynnissä. Siihen voivat osallistua runojen kirjoittajat, jotka ovat ruotsinsuomalaisia tai katsovat kuuluvansa ruotsinsuomalaisen kulttuurin piiriin.

Runot voi kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi, meänkielellä tai karjalan kielellä. Kirjoittaja saa vapaasti valita aiheen ja teeman, josta kirjoittaa. Kukin kirjoittaja voi osallistua kilpailuun enintään neljällä, ennen julkaisemattomalla runolla.
Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka liitetään jokaisen yksittäisen runon yhteyteen.

Runot pyydetään lähettämään Ruotsin Suomalainen -lehden toimitukseen vuoden 2021 loppuun mennessä.

Runokilpailun voittajien julkistamistilaisuus järjestetään keväällä 2022, jolloin myös voittajien runot julkaistaan Ruotsin Suomalainen-lehdessä. Kilpailun palkintoina on arvokkaita suomalaisia kirjoja ja taideteoksia.

Suomen tunnetuin harmonikkataiteilija Veikko Ahvenainen saapuu Ruotsin kiertueelle syyskuussa. Seitsemän konsertin kiertue alkaa Örebrosta 19. syyskuuta.

Suomen iskelmälegenda Danny alias Ilkka Lipsanen konsertoi Boråsissa 17. lokakuuta.

Ruotsinsuomalainen harrastajateatteritoiminta on jälleen käynnistymässä. Teatteri Pendelin näyttämöllinen tulkinta Arto Paasilinnan romaanista Jäniksen vuosi lähtee Ruotsin kiertueelle 3. lokakuuta Uppsalasta.

Tarkemmat ajat ja paikat koskien yllä olevia tapahtumia löytyvät Ruotsin Suomalainen -lehden ilmoitussivuilta.