RS 34/19: Suomi–Ruotsi -maaottelu Tukholman Stadionilla 24.–25.8.

Suomen ja Ruotsin yleisurheilun huippukyvyt kohtaavat jälleen toisensa tulevana viikonloppuna sinivalkoisten urheilutunteiden paloa herättävässä eliittitason yleisurheilutapahtumassa.

Suomi ja Ruotsi ovat kisanneet maaotteluduellin voitosta jo vuodesta 1925 lähtien eli tapahtumalla on lähes sadan vuoden perinteet.

Etenkin suomalaisten penkkiurheilijoiden mielestä maaottelu on yksi vuoden huipputapahtumista.

Tänä vuonna ottelu käydään Tukholman perinteikkäällä ja tunnelmallisella Stadionilla, viime vuonna kisapaikkana oli Tampereen Ratinan Stadion.

Suomi lähettää kisaan yleisurheilun parhaimmistonsa, mutta Suomen ykköskeihäsmies Tero Pitkämäki ei ole mukana joukkueessa, mutta nuori superlupaus Oliver Helander ja kansainvälisten keihäskisojen konkari Antti Ruuskanen ovat.

Suomen naispika-aiturit Annimari Korte, Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri ovat huippukunnossa. Korte on saanut kutsun Minskiin Eurooppa-Yhdysvallat –otteluun ja kaikki kolme ovat mukana Suomen joukkueessa  yleisurheilun 28.syyskuuta alkavissa MM-kisoissa Dohassa Quatarissa.

Ruotsin yleisurheilun kirkkain tähti, suomen kielen taidollaan ylpeilevä ruotsinsuomalainen kiekkojätti Daniel Ståhl tavoittelee lajinsa uutta maailmanennätystä ja aikoo kiskaista kiekon jättikaareen myös Tukholman Stadionilla.

Maaottelussa kisaavat paitsi miehet ja naiset, myös tytöt ja pojat ja hankkivat näin tärkeää kokemusta tulevia kisoja varten. Nuoret kyvyt tulevat ja maaotteluviikonloppuna Tukholman Stadionilla tullaan kokemaan suuren urheilujuhlan tunnelmaa.