RS 33/21: Suomen nuoret urheilukyvyt marssivat Tukholman stadionille

Suomen ja Ruotsin yleisurheilun huiput kohtaavat jälleen toisensa syyskuun 4.–5. päivä Tukholman Stadionilla. Maat ovat kisanneet maaotteluduellin voitosta jo vuodesta 1925 lähtien. 100-vuotisjuhlamaaottelu järjestetään Tukholman Stadionilla syksyllä 2025.

Viime vuoden maaottelu Tampereen Ratinan stadionilla järjestettiin koronan vuoksi poikkeusoloissa. Suomen ja Ruotsin urheilijat eristettiin toisistaan ja katsomoon päästettiin vain rajoitettu määrä yleisöä. Nyt ollaan jälleen palaamassa normaalioloihin.

Suomi lähettää kisaan Tokion olympialaisissa karaistuneet nuoret yleisurheilukykynsä. Luvassa on todella kovatasoinen kisa.

Tokiossa suomalaisista yleisurheilijoista pistesijoille pääsivät seiväshyppääjä Wilma Murto, joka sijoittui viidenneksi naisten seiväsfinaalissa, estejuoksija Topi Raitanen, joka puristi kahdeksannen sijan 3000 metrin estejuoksun olympiafinaalissa, ja keihäänheittäjä Lassi Etelätalo, joka oli miesten keihäänheiton kahdeksas.

Lisäksi nuoret lupaavat urheilijat korkeushyppääjä Eila Junnila, moukarinheittäjä Silja Kosonen ja pituushyppääjä Senni Salminen tekivät Tokiossa hyviä tuloksia.

Tokion olympialaisista kiekkokultaa hakenut ruotsinsuomainen Daniel Ståhl osallistuu myös Suomi–Ruotsi -maaotteluun.

Suomen kielen taidollaan ylpeilevä kiekkojätti aikoo kiskaista kiekon jättikaareen myös Tukholman Stadionilla.

Maaottelussa kisaavat paitsi miehet ja naiset, myös tytöt ja pojat. He hankkivat tärkeää kokemusta tulevia kisoja, kuten Pariisin kesäolympialaisia 2024 varten.
Tukholman Stadionilla tullaan jälleen näkeämään mahtavia urheilusuorituksia ja kokemaan suuren urheilujuhlan tunnelmaa.