RS 32/19: Monta oksaa ja muuta ajankohtaista

Viime viikonloppuna julkaistiin ruotsinsuomalaista identiteettiä ja kulttuuria esittelevä uutuuskirja Monta Oksaa. Kirjassa 21 ruotsinsuomalaista kulttuurivaikuttajaa kertoo tarinansa.
Kaksikielisessä kirjassa muun muassa muusikot, kirjailijat, näyttelijät ja toimittajat kertovat kokemuksiaan ruotsinsuomalaisuudesta.

Tarinoiden kaari alkaa 1960-luvulta jatkuen nykypäivään saakka.
Sukupolvien yli siirtyneet kokemukset ja ruotsinsuomalaisuuden merkityksen muuttuminen ensimmäisen ja toisen sukupolven välillä ovat teoksen keskeinen teema. Monta oksaa -kirjan tarkempi esittely löytyy toisaalta lehdestä.

Ruotsin Suomalainen -lehti aloitti syksyllä 2018 juttusarjan ”50 vuotta sitten ”. Sarjassa RS-lehden lukijat, jotka ovat vaikuttaneet Ruotsissa 50 vuoden ajan tai kauemmin, kertovat tarinansa.
RS-lehti haluaa tällä tavalla huomioida suomalaiset sukupolvet, joiden työ on ollut ratkaisevassa asemassa, kun ruotsalainen kansankoti on rakennettu.

Haastattelusarja jatkuu yhä, tämän viikon numerossa norrtäljeläinen Eeva-Maija Mattson kertoo tarinansa.

Haluatko mukaan 50 vuotta Ruotsissa -juttusarjaan? Lähetä RS:n toimitukselle yhteystietosi ja haastattelupyyntö.
Mailaa yhteystietosi lehden toimitukseen osoitteella rs@rspress.se tai lähetä meille kirje osoitteella Ruotsin Suomalainen, Stensätravägen 2, 127 39 Skärholmen, niin toimittajamme saapuvat haastattelemaan sinua ja saat kertoa tarinasi.

Ruotsinsuomalaisen kulttuurin syksy on käynnistymässä. Syyskausi 2019 on täynnänsä suomalaisia kulttuuritarjontaa, konsertteja, teatteria, taidenäyttelyjä, elokuvaa ja kirjailijavierailuita. Niistä tarkempia tietoja lehden juttu- ja ilmoitussivuilta.