RS 31/18: Teema: ”50 vuotta sitten”

Syksy on uusien juttusarjojen aikaa. Ruotsin Suomalainen -lehti aloitti heinäkuussa haastattelusarjan ”50 vuotta sitten”. Lehden toimitus toivoo, että RS-lehden lukijat, jotka ovat asuneet Ruotsissa 50 vuoden ajan tai kauemmin, kertovat tarinansa.

Lehti haluaa tällä tavalla huomioida suomalaiset, ruotsalaisen kansankodin työmyyrät ja rakentajat ja tehdä heille kunniaa.
Haastattelusarja jatkuu vuoden 2018 loppuun saakka. Haastattelut kootaan myöhemmin mahdollisuuksien mukaan kansien väliin kirjaksi ja julkaistaan myös digitaalisesti.

Haluatko mukaan haastattelusarjaan? Siinä tapauksessa lähetä RS:n toimitukselle tietoja itsestäsi, kuten esimerkiksi nimesi ja syntymävuosikymmen, milloin muutit Ruotsiin, mistä ja mihin, millainen oli ensimmäinen työpaikkasi, mitä tapahtui sen jälkeen, miten elät nyt, onko perhettä, puhutko suomea perheen kesken.

Toki pelkät yhteystiedot ja haastattelupyyntö riittävät myös.
Mailaa yhteystiedot lehden toimitukseen osoitteeseen rspress@telia.com,
soita meille puh. 08-180267 tai lähetä kirje osoitteella:
Ruotsin Suomalainen, Stensätravägen 2, 12739 Skärholmen-Tukholma.
Tiedot käsitellään luottamuksellisesti ja toimittajamme ottavat sinuun yhteyttä.

Keväällä 1964 perustettu Ruotsin Suomalainen -lehti on vanhin toiminnassa olevista ruotsinsuomalaisista medioista.
Esimerkiksi Ruotsin radion suomenkielinen toimitus eli nykyinen Sisuradio aloitti toimintansa vasta syksyllä 1969.
Ruotsin Suomalainen –lehden juttuihin 50 vuoden takaa voi käydä tutustumassa lehden Facebook-sivuilta. Sieltä asiasta kiinnostunut löytää mielenkiintoisia ruotsinsuomalaisia ajankuvia 60-luvun loppupuoliskolta.