RS 31/17: Augusti bjuder på stora sverigefinska arrangemang

Augusti månad är fylld av olika sverigefinska arrangemang.
Lördagen den 5 augusti hålls en tangokarneval i Norrtälje. Danskonstnären Matti Alenius är konstnärlig ledare och tangokungen Sebastian Ahlgren från Finland uppträder som gästartist.

I Kolsva är det dags för traditionell sommarkaraoke i Kolsva Park den 4–5 augusti. I programmet för den heta karaokehelgen ingår en kvaltävling till den årliga sångtävlingen Kultakurkku.

Finlands hundraårsjubileum firas i dansens tecken i nöjesparken Liseberg i Göteborg den 12 augusti. Dagens tema är tango. Programmet börjar klockan 12 och fortsätter till halv elva på kvällen.
För arrangemanget står dansföreningen Saanko luvan som samlar västkustens sverigefinska dansentusiaster. På dansbanan Polketten kan sverigefinländarna dansa bland annat till takterna av Mr Cool och Darya & Månskensorkestern.

Den 24–26 augusti fylls Kungsträdgården i hjärtat av Stockholm med blåvit musik, mat, utställningar, kultur, samhällsseminarier och många andra arrangemang när Finlands ambassad med sina samarbetspartners ordnar en tredagars sommarfestival Finland 100 år.
Superstjärnan Isaac Elliot, a cappella-gruppen Fork, den ständigt aktuella Arja Saijonmaa och tiotals andra kända finländska artister uppträder. Mumintrollen och Angry Birds underhåller barnfamiljerna. Konferencierer för arrangemanget är Mark Levengood och Maria Sid.

Den traditionella landskampen mellan Sverige och Finland avgörs i år på Stockholms stadion 2–3 september. Den svenska och finska idrottseliten möts i en högklassig tävling som väcker starka känslor hos idrottsfantasterna.
Mer detaljerad information om alla dessa händelser får ni genom att följa tidningen Ruotsin Suomalainen.