RS 31/23: RUOTSINSUOMALAINEN ELOKUU

Kiinnostus metsäsuomalaisten kulttuuriperintöä kohtaan on lisääntynyt viime vuosina. Finnstigenin metsäsuomalaispäivät järjestetään jälleen 5.– 6. elokuuta Hälleforsissa, jolloin yleisöllä on tilaisuus tutustua metsäsuomalaisten historiaan, elämäntapoihin, rakennuksiin ja kulttuuriin. Tämä tapahtuu esittelyjen, tutustumisvaellusten, teatterin ja musiikin avulla.

Tunnettu ja arvostettu ruotsinsuomalainen kesäfestivaali Axevallan kesä on jälleen vuorossa 18.– 20. elokuuta. Tapahtumapaikka on ruotsinsuomalaisten järjestöjen omistama kulttuurihistoriallisesti arvokas Axevallan kansankorkeakoulu. Edustavat, luonnonkauniit puitteet luovat hyvät edellytykset korkeatasoisen tapahtuman järjestämiseen.

Axevallan kesä käynnistettiin alunperin siksi, että haluttiin järjestää ruotsinsuomalaiselle yleisölle tarkoitettu korkeatasoinen kesäkulttuuritapahtuma. Näyttelyt, teatteri, musiikki ja tanssi ovat tänäkin vuonna tapahtuman keskeistä antia.

Yleisurheilun ystävät saavat jälleen kokea huippuhetkiä, kun perinteinen Suomi–Ruotsi -maaottelu kisataan Tukholman Stadionilla 2.–3. syyskuuta.

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua, kun Suomen ja Ruotsin yleisurheilun parhaat kyvyt ottavat mittaa toisistaan.

Tarkemmat tiedot lähiaikojen kulttuurin, urheilun ja muiden alojen ruotsinsuomalaisista tapahtumista löytyvät lehden ilmoitussivuilta.