RS 31/21: OLYMPIASANKARIT VAUHDISSA

Suomen joukkueen uimari Matti Mattsson, 27, järjesti todellisen yllätyksen Tokion olympia-altaassa viime lauantaina. Hän kauhoi pronssille 200 metrin rintauinnissa uudella Suomen ennätyksellä 2.07,13. Näin Suomi sai ensimmäisen mitalinsa Tokion olympiakisoissa.

Daniel Ståhl on timantinkovassa kunnossa ja heitti kultaa. KUVA: TT

Matti Mattsson on kotoisin Porista, ja kotikaupungissa villiinnyttiin olympiamitalista totta kai. Porilaisuimari tähtääkin jo seuraaviin, Pariisin 2024 olympialaisiin, ja hänen suorituksensa Tokiossa innostaa suomalaista urheiluväkeä ja koko Suomen kansaa.

Suomen Mira Potkosesta, 40, tuli torstaina kaikkien aikojen vanhin nyrkkeilyn olympiamitalisti. Potkosen mitali on Suomen toinen Tokion olympialaisissa.

Ruotsi avasi mitalitilinsä lauantaina, kun ruotsinsuomalainen kiekonheittäjä Daniel Ståhl kiskaisi olympiakultaa tuloksella 68,90. Olympiamitali on ensimmäinen 28-vuotiaalle Ståhlille, joka voitti maailmanmestaruuden Dohasssa 2019.

Voittonsa jälkeen kiekkomörssäri lähetti Yle Urheilun kautta suomenkieliset terveiset isoäidille Turkuun, koko Suomen kansalle ja myös presidentti Niinistölle.