RS 28/23: Kulttuurin ruosusyksy

Ruotsinsuomalainen syksy on käynnissä ja tapahtumia järjestetään ympäri maata. Terveys-teema on ruotsinsuomalaisille tärkeä. Tukholman Terveyspäivä järjestetään tulevana viikonloppuna 23. syyskuuta klo 11–15 Tukholman Ruotsinsuomalaisen koulun edustavissa tiloissa.
Tapahtumassa luennoivat ravintoterapeutti Toni Liljeqvist, lääkäri Leif Stavåker ja tanssinopettaja Matti Alenius. Tapahtuma järjestetään myös Norrtäljessä Folket Husin tiloissa 4. lokakuuta klo 14-18.

Lähipäivinä monet seurat viettävät vuosijuhliaan.
Torshällan Suomalaisen Seuran 65-vuotista taivalta juhlitaan avointen ovien ja monipuolisen ohjelman merkeissä seuran
tiloissa 23. syyskuuta klo 12–16.

Boråsin Suomi-Seura järjestää 70-vuotisjuhlatanssit seuran tiloissa 7. lokakuuta, pääjuhla alkaa klo 14.00. Ohjelma jatkuu
illan juhlatansseilla klo 19–23 orkesteri Karisman tahdittamana.
Gävlen Suomalainen kerho muistelee 65-vuotista taivaltaan Oi niitä aikoja -juhlatilaisuudessa Bomhusin Folketshusilla lauantaina 7. lokakuuta klo 18.00 alkaen tanssin, musiikin ja kulttuuriohjelman kera.
Perinteiset ruotsinsuomalaiset kirja- ja kulttuurimessut järjestetään tänä vuonna Tukholman ruotsinsuomalaisella koululla 21.lokakuuta. Siellä ruotsinsuomalaiset ja suomalaiset kirjailijat esittelevät uudet kirjansa. Ohjelmassa on myös taide- ja kulttuuriohjelmaa sekä seminaareja ja tapahtumia lapsille ja nuorille.
Olofströmin suomalaisten perinteinen syyskonsertti on vuorossa tulevana lauantaina 23. syyskuuta klo 13.00 alkaen, paikka Olofströmin Folkets Hus. Ohjelmassa mm. Arja Jantusen musiikki- ja lauluesitys sekä Skövden Mettäläisten kuoro- ja konserttiesitys ”Kun Suomi Ruotsiin muutti”.