RS 27/21: 14 päivää kesäolympialaisiin

Kesäolympialaiset avataan Tokiossa 23. Heinäkuuta ja kisat jatkuvat 8. elokuuta saakka. Suomesta ja Ruotsista kisoihin lähtee joukko kovatasoisia urheilijoita, joiden tarkempi esittely RS-lehden olympialiitteessä.

Suomen olympiajoukkueessa on monta nuorta nousevaa kykyä ja tulevaa olympiamitalistia.

Ruotsin joukkueessa ruotsinsuomalaiset kiekonheittäjä Daniel Ståhl ja purjehtija Max Salminen kuuluvat mitalitoivoihin.

Ruotsinsuomalainen penkkiurheilija joutuu seuraamaan kisoja maksullisilta kanavilta, sillä TV Finland ei näytä kisoja. Suomen internet-kanava Yle Areena ei myöskään saa näyttää kisalähetyksiä Suomen rajojen ulkopuolella.

Suomen Ylen TV1- ja TV2-kanavat näyttävät lähes kaikki olympiatapahtumat, keskittyen yleisurheiluun.

Suomen Ylen TV1- ja TV2 -kanavat ovat Ruotsissa saatavilla Comhemin ja muiden kaupallisten yritysten kautta ja niiden ohjelmataulukko löytyy Ruotsin Suomalainen -lehdestä.

Valitettavasti uintilajit eivät näy Ylen tv-kanavilla, koska olympialaisten televisiointioikeudet Suomessa omistava Discovery halua näyttää ne omilla kanavillaan.

Niinpä ruotsinsuomalaiset joutuvat seuraamaan Suomen nuorten lupaavien uimareiden suorituksia Ruotsin kanavilta.

Olympialaisten lähetysoikeudet Ruotsissa kuuluvat Discovery-ryhmälle, jonka kanavat 5, 9, ja 11 sekä Eurosport ja Eurosport 2 ovat olympialaisten päälähetyskanavat, joiden kautta Ruotsin kansa saa tällä kertaa seurata Tokion tapahtumia.