RS 26/21: 21 PÄIVÄÄ KESÄOLYMPIALAISIIN

Kesäolympialaisten alkamiseen on aikaa kolme viikkoa.

Avajaiset ovat Tokiossa 23. heinäkuuta 2021. Kesäkisat ovat poikkeukselliset sen vuoksi, että ne piti järjestää jo 2020, mutta jouduttiin koronapandemian vuoksi siirtämäänvuodella. Koronan vuoksi ulkomaiset kisaturistit eivät pääse Tokioon, katsomot joissa on 10 000 katsojan raja kilpailua kohden pääsevät vain paikalliset.

Suomen ja Ruotsin olympiajoukkueet on pääosin valittu. Ruotsinsuomalainen kiekkojätti Daniel Ståhl on yksi Ruotsin joukkueen mitalitoivoista.  Dohan 2019 MM-kisoissa kultaa kiskaissut mörssäri on hyvässä vedossa, sitä todistaa maailman tämän kauden kärkitulos 70,55 Kuortaneelta viime viikonloppuna.

Purjehtija Max Salminen kuuluu Ruotsin mitalitoivoihin Tokiossa. 30-vuotiasmalmölainen toi Ruotsin ainoan olympiakullan Lontoosta ja menestyi hyvin myös Riossa.

SK Hässelbyn juoksijalahjakkuus Sarah Lahti on10 000 metrin Ruotsin mestari. Sarah menestyi hyvin Rion olympialaisissa. 26-vuotias klippanilainen on huippukunnossa ja häneltä odotetaan Tokiossa paljon.

Suomen olympiajoukkueessa uusia nousevia tähtiä ovat muun muassa pituushyppääjä Kristian Pulli ja korkeushyppääjä Eila Junnila, pika-aiturit  Annimari Korte ja Reetta Hurske, kolmiloikkaaja Senni Salminen ja110 metrin aitojen Elmo Lakka sekä  uimarit Ida Hulkko Ari-Pekka Liukkonen.