RS 25/17: Kesä kauneimmillaan

Kesä on kauneimmillaan. Tulevana viikonloppuna vietetään keskikesän juhlaa, ja Pohjolan luonto kuiskii ikivanhaa taikaansa valoisan juhannusyön hämyssä. Juhannus on vahvasti kansallisromanttinen juhla, jossa moni asia kytkeytyy suomalaisuuteen: juhannussauna, juhannustanssit, kimmeltävät järvenselät, keskikesän luonnon kauneus…

Perinteisiä ruotsinsuomalaisia juhannusjuhlia vietetään Torshällassa, Mariestadissa, Skinnskattebergissa, Tranemossa, Varpsundissa, Västeråsissa ja monilla muilla paikkakunnilla, tarkemmat tiedot lehden ilmoitussivuilta.

Monet ruotsinsuomalaiset viettävät juhannuslomansa Suomessa, missä erilaisia kesätapahtumia riittää. Usein lomalaiset joutuvat selvittelemään perintöasioita ja perittyjen kiinteistöjen ja metsäpalstojen hoito vie sekin oman aikansa.

Ruotsinsuomalainen kesä on vauhdissa, ja tapahtumia riittää myös juhannuksen jälkeen.
5 folk festival 5. ja 19. heinäkuuta Tukholman Kungsträdgårdenissa klo 13.00-21.00 alkaen tarjoaa musiikkia ja tanssia koko perheelle.
Arja Saijonmaa on yksi pääesiintyjistä 19.7. tapahtumasssa ja tanssija, tanssiopettaja Matti Alenius opettaa suomalaisen tangon askeleita molempina päivinä.

Matti Alenius toimii myös Norrtäljen Kärleksuddenilla 5. elokuuta klo 12–24 järjestettävän tangokarnevaalin taiteellisena johtajana. Mukana tapahtumassa on myös tangokuningas Sebastian Ahlgren sekä tanssiorkesteri Dynamo.

Elokuu on täynnä suomalaisia tapahtumia. Lisebergin huvipuistossa Göteborgissa järjestetään tanssin ja musiikin merkeissä iloinen Suomi 100-vuotta juhlapäivä lauantaina 12. elokuuta klo 12.00-22.30. Järjestäjänä toimii Saanko Luvan -tanssiseura ja tapahtumassa ovat mukana tanssiorkesterit Mr Cool ja Darya & Månskensorkester sekä tanssinopettaja Susa Matson.

Tämän lisäksi Tukholman seudulla pyörivät tanssit Varpsundissa koko kesän, Metsäsuomalaismuseot ovat avoinna Värmlannissa, monet ruotsinsuomalaiset taidegalleriat pitävät kesänäyttelyitä ja Tukholman suomalainen kirkko ja muut seurakunnat järjestävät kesäaikaan konsertteja ja muit tapahtumia.
Näistä tarkat tiedot toisaalla lehdessä.

Ruotsin Suomalainen -lehden toimitus toivottaa hyvää, lämmintä ja kaunista juhannusta kaikille lukijoille!