RS 25/21: Ruotsinsuomalainen kesä 2021 käynnissä

Ruosukansa on virkoamassa normaaleihin aktiviteetteihin ankaran koronatalven jälkeen. Ruotsinsuomalaiset kesätapahtumat ovat jälleen käynnissä. Rajoituksia höllättiin kesäkuun alussa ja heinäkuun alussa on luvassa lisää helpotuksia.

Ruotsinsuomalaisille kesätapahtumien järjestäjille erityisen tärkeä uutinen on se, että sallittu istumapaikallisten osallistujien lukumäärä nousi kesäkuun alusta sisätilaisuuksissa 50 henkeen ja ulkoilmatilaisuuksissa 500 henkeen.

Juhannusviikolla järjestetään monia erilaisia tapahtumia, kuten Bålstan juhannuspäivän karaoke. Suomi-päiviä on kesäkauden aikana myös luvassa, kuten kohta 400 vuotta täyttävän Norrtäljen kunnan Suomi-päivät, jotka ovat 18–19. syyskuuta.

Vanhin ja suurin ruotsinsuomalaisista tapahtumista, Axevallan kesä, järjestetään jälleen 13.–15. elokuuta. Perinteinen Ruotsi-Suomi –yleisurheilumaaottelu kilpaillaan tänä vuonna Tukholman Stadionilla 4.-5. syyskuuta.

Esa-Pekka Salosen vuonna 2003 perustama klassisen musiikin Itämerifestivaali Tuokholman Berwald-hallissa on vuorossa 9.–18. syyskuuta.

Arja Saijonmaa esiintyy Mando Diao -hittiyhtyeen ja Malmön sinfoniaorkesterin kanssa lokakuussa, ja Suomen iskelmätaivaan kestotähti Danny alias Ilkka Lipsanen saapuu 17.10. viihdyttämään ruotsinsuomalaisia Boråsiin.