RS 23/22: Suomalaiset perinteet kunniaan

Kesälomakausi 2022 on alkamassa. Monet ruotsinsuomalaiset suuntaavat lomamatkansa Suomeen, missä monella on vanha kotipaikka tai perintötila odottamassa. Mutta entistä useammat viettävät kesälomansa kotimaassa Ruotsissa.

Muun muassa saunominen ja puutarhanhoito ovat suosittuja lomanviettotapoja ruotsinsuomalaisten keskuudessa. Musiikki on monelle ruotsinsuomalaiselle rakas harrastus. Mälarinlaaksossa tanssimusiikin ystävien kokoontumispaikka on Varpsundin lava. Siellä pyörivät perinteiset suomalaiset lavatanssit joka kesälauantai. Monet karaokekerhot ovat toiminnassa myös kesällä.

Puhelinlangat laulaa -puhelintoivekonsertti kuuluu myös perinteisiin ruotsinsuomalaisiin kesätapahtumiin. Se on yksi Ylen vanhimmista ja perinteisimmistä ohjelmista, joka lähetetään kaksi kertaa vuodessa, joulu- ja juhannusviikkoa edeltävinä perjantai-iltoina Suomessa ja Ruotsissa maiden yhteislähetyksenä.

Ensi perjantaina 10.6. klo 17–20.40 Ruotsin Suomalainen -lehden lukijoilla on jälleen mahdollisuus lähettää terveisiä tutuille ja sukulaisille Suomeen musiikkitoiveiden kera. Toivekonsertin juontajina toimivat SR Radio Finskan kokeneet ja osaavat toimittajakonkarit Soili Huokuna ja Ismo Waronen.