RS 23/21: Suomi jalkapallohuumassa

Tasavalta elää jalkapallohuuman hurmosaikaa. Huuhkajat eli Suomen jalkapallomaajoukkue pelaa ensimmäistä kertaa historiassa EM-kisojen lopputurnauksessa.

Koko Suomi seisahtuu kun Huuhkajat marssivat Kööpenhaminan Parken-stadionille ensi lauantaina 12. kesäkuuta. Avausottelussa vastustajana on isäntämaa Tanska.

Seuraava ottelu on 16. kesäkuuta Pietarissa, siellä Huuhkajat kohtaa Venäjän. 21. kesäkuuta vuorossa on Belgia.

EM-turnauspaikka on ollut kovan yrityksen takana. Suomen maajoukkue on historiansa aikana osallistunut 19 kertaa MM-karsintoihin ja 13 kertaa EM-karsintoihin.

Kisapaikka varmistui jo vuoden 2019 lopulla, mutta EM-kisat siirtyivät vuodella koronapandemian takia.

Kisojen siirtyminen antoi meille mahdollisuuden kehittää pelaamista ja pelaajille aikaa antaa näyttöjä, kertoi Suomen maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva joukkueen julkistamistilaisuudessa viime viikolla.

Suomen joukkueessa on 26 pelaajaa, joista kymmenen on puolustajia ja 13 keskikenttäpelaajia ja hyökkääjiä.

Joukkue on täynnä tähtipelaajia, joista tunnetuimpia nimiä Teemu Pukki, Glen Kamara ja Lukas Hradecky.

Suomen tämänhetkinen sijoitus Fifan rankinglistalla on sija 54. Pohjalta on helppo ponnistaa, ennakkopaineita ei ole.

Huuhkajat ovat nyt voitonnälkäisiä. Päävalmentaja Kanervan timankovaksi takoma puolustus ja joukkuehenki, taktinen kurinalaisuus ja joukkueen sisäinen, lähes telepaattinen keskinäinen ymmärrys vie Huuhkajat pitkälle.

Suomen ottelut ovat 12. kesäkuuta alkaen nähtävissä Yle TV1 ja Yle TV2 -kanavilla. Ohjelmataulukko löytyy Ruotsin Suomalainen -lehden tv-sivuilta.